Pákový alebo plnoautomatický kávovar? Pripravte si osviežujúce nápoje.

emko ~ 1. jún 2022 - 15:19

Ak vlastníte plnoautomatický kávovar, máte dôvod na radosť. Vďaka kávovaru si môžete pripraviť niekoľko osviežujúcich nápojov.
Poradíme vám, ktoré sú to
.

Vonkajšie teploty neustále stúpajú a pomaly ale isto sa blíži obdobie horúčav. V tomto období nás vie potešiť každé osvieženie, ktoré sa nám naskytne. Chladené limonády, zmrzlina a nanuky nemusia byť jediné ľadové potešenie, ktoré si počas horúčav viete dopriať. Vlastníte plnoautomatický kávovar alebo disponujete pákovým kávovarom? Potom máte vyhraté a môžete si dopriať energetické ľadové nakopnutie v podobe kávy.

Okrem toho, že pákové kávovary, plnoautomatický kávovar či menšie nespresso kávovary vám vedia pripraviť lahodnú kávu v pohodlí domova, počas letných mesiacov ich môžete využiť aj na prípravu chutného osviežujúceho nápoja. Pokiaľ neviete ako na to, nezúfajte. My vám veľmi radi poradíme, ako efektívne využívať vaše kávovary aj počas letných mesiacov, keď nemáte chuť na horúcu kávičku.

Osviežujúce ľadové nápoje, ktoré si pripravíte v pohodlí domova.

 

Plnoautomatické kávovary vám pripravia vynikajúcu kávu pomocou jedného tlačidla. V prípade, že ste ochotní vynaložiť o niečo viac námahy a svoju šálku kávy, by ste chceli spestriť, postačí vám len niekoľko prísad naviac a dokážete si doma vytvoriť skvelé a hlavne studené osvieženie do letných mesiacov. Tí, čo majú pákové kávovary sú na zložitejšiu prípravu zvyknutí, jeden - dva kroky naviac a ľadová káva je na svete.

Kávu v studenej verzii si viete pripraviť na viacero spôsobov. 

Espresso Tonic

Ľadová káva s tonicom inak nazývaná aj espresso tonic je veľmi ľahká na prípravu. Potrebujete tonic, citrón, ľad a vašu obľúbenú kávu, ktorú si pripravíte tak ako ste zvyknutí.

Do pohára dajte ľad, plátky citrónu a zalejte tonicom, množstvo si môžete zvoliť podľa vlastnej chuti. Pokiaľ máte doma pákový kávovar pripravte si espresso a postupne cez lyžičku ho prilejte do pripraveného pohára, vytvoríte si tak dvojfarebný efekt. V prípade, že vlastníte plnoautomatický kávovar alebo nespresso kávovary môžete espresso nechať natiecť rovno do pohára, je to jednoduchšie.

Klasická ľadová káva

Keď sa povie ľadová káva, najtypickejším spôsobom prípravy, ktorú si väčšina ľudí predstaví je jednoduché espresso alebo doppio s mliekom a ľadom.

Príprava je naozaj jednoduchá, zase na základe toho aký kávovar sa vo vašej domácnosti nachádza, si pripravíte espresso alebo doppio a necháte ho jemne vychladnúť. Medzitým si dáte do pohára ľad s mliekom. Ak si mlieko napeníte parnou tryskou alebo automatickým systémom, ktorý napeňuje mlieko dosiahnete jemnejší výsledok. Do takto pripraveného pohára si následne vychladnutú kávu prelejete. Aby ste tento nápoj ozvláštnili a vylepšili môžete pridať kopček zmrzliny alebo rôzne sirupy. 

Espresso Martini

Čaká vás náročný piatkový večer a vy nemáte žiadnu energiu nazvyš? Zachráni vás Espresso Martini. Okrem toho, že skvelo chutí, nakopne vás energiou aj dobrou náladou. 

Na prípravu okrem kávy potrebujete vodku, kávový likér, cukrový sirup a shaker. Do shakeru zmiešate všetky potrebné ingrediencie, poriadne ich zamiešate, čím väčšie kocky ľadu použijete tým lepšie a už len podávate. Verte nám, okrem toho, že drink je naozaj osviežujúci a sladký, ešte vás aj poriadne nakopne.

Ľadové osvieženie v podobe kávy sa dá pripraviť veľmi ľahko. Aby ste prípravu zvládli aj doma za minimálny čas, pomôže vám plnoautomatický kávovar. Ak vám nevadí dlhšia príprava a považujete sa za kávového alchymistu, ktorý si kávu pripraví najradšej podľa seba, potom sú pre vás ideálne pákové kávovary
 

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Reštauráciu Tatami v Nitre som objavila na internete a ihneď ma upútala. Fotky jedál, aj ich veľmi príjemná a sympatická prezentácia ma…
Keď sa rodič dozvie, že šikanujú jeho dieťa, je to šok. Ovládne vás vlna emócií. Strach, ľútosť, hnev a beznádej, že mu nemôžete pomôcť. …

Zdielaj