Avokádo s grilovanými cherry, rukolou a karamelizovaným cesnakom

emko ~ 22. máj 2013 - 13:21

Toto je úplne jednoduché predjedlo, alebo malé jedlo, na ktorom si pochutnáte a ešte aj urobíte dobre svojmu telu a zdraviu. Smotanovo sladké avokádo Vám dodá kvalitné tuky znižujúce cholesterol, vlákninu, horčík, kyselinu listovú a mnohé ďaľšie. Cesnak je prirodné liečivo odjakživa a jemné skaramelizovanie ho urobí krásne chrumkavým a neodolateľným! Malé pogrilovanie cherry rajčín z nich uvoľní viac lykopénu, ktorý pôsobí ako silný antioxidant. No čo dodať, ak máte radi avokádo tak ako ja, tak smelo do toho, lebo toto jedlo je nebíčko v papuľke :)

Suroviny
1
ks
1
strúčik
podľa potreby
 
podľa potreby
 
1
KL plochá
 
 
 
štipka
Sezóna

Nakrájame strúčik cesnaku na tenké plátky a skaramelizujeme ho na panvičke s olivovým olejom pár minút. Keď začne hnednúť, pridáme k nemu cherry rajčinky, ešte minutku necháme a vypneme oheň.

Avokádo rozpolíme a naplníme cherry s cesnakom, rukolou a dochutíme pár kvapkami citróna.

Komentáre

Mary ~ 9. december 2013 - 3:46

Aj toto je cista nadhera,odrazu si vytlacim...

0

janka ~ 5. jún 2013 - 10:18

Mňam. Vyzerá to výborne. A určite to v nedohľadne vyskúšam. :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj