Balatónska špecialita

emko ~ 15. marec 2024 - 12:42

Balatónska špecialita, alebo tiež Fraštacká pochúťka. Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Balatónska špecialita sa zajedá chlebom a zapíja pivom, alebo vínom. Nikdy sa tohoto jedla nerobí veľa. Vždy len jednotlivá, pre každého čerstvá porcia, ktorá sa ihneď konzumuje.

A vďaka sociálnym sieťam som sa dozvedela, že tento recept volajú tiež Jašter. A frastačania mi odhalili záhadu týchto názvov: "JRD malo dva chotáre, Jašter a Balaton, robili sa tam svadby a oslavy vtedajšie schôdze a tam sa podávala táto naša špecialita " :)

Rozpis je na dve porcie.

Mäso nakrájame na tenké rezne a následne na tenučké rezančeky. Rozpálime panvicu, pridáme lyžicu masti, alebo oleja a hodíme do nej pripravené mäso a jemne ho osolíme. Mäso prudko orestujeme, kým sa neodparí prebytočná tekutina a neostane nám na panvici okrem opečeného mäsa len tuk.

Vtedy pridáme k mäsu na jemno nastrúhané sterilizované sladkokyslé uhorky aj so šťavou a nasekané feferóny podľa chuti. Všetko spolu poriadne orestujeme, aby sa mäso obalilo v zelenine.

Pridáme horčicu, ktorá nám mäso zahustí. Premiešame a ihneď z panvičky podávame s čerstvým chlebíkom.

Počas celej prípravy sa táto balatónska špecialita nepodlieva, ani nezakrýva. Je to skutočne raz-dva hotové a ako rýchlo uvarené, tak rýchlo aj zjedené.

Komentáre

jerica ~ 17. november 2014 - 10:05

perfektný "retro " super recept, ešte , že ťa mám, potrebujem likvidovať kuracie prsia, ver, recept ako na zavolanie, ušetrím vajíčka a čas, mienila som robiť medajlonky, ked som zbadala tvoj recept, nič , žiadne medajlonky.Zajtra na obed odchádzame do Dudiniec, toto bude super rýchlovka :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj