Cigánske placky

emko ~ 31. august 2016 - 10:10

Recept je jednoduchý a lacný. Ak má niekto rád kuraciu pečeň a zemiakové placky - bramboráky, v tomto recepte nájde jedno aj druhé.

Suroviny

Najskôr si na dvoch lyžiciach masti osmažíme na jemno nasekanú cibuľu. Medzitým si odblaníme kuraciu pečeň, nakrájame ju na malé kúsky a dáme do misy. Pridáme nastrúhané dva veľké zemiaky, poriadne ich stlačíme v rukách, čím odstránime prebytočnú tekutinu. Pridáme jedno vajce, dve lyžice solamylu, pol prášku do pečiva, rozotretý cesnak a ostatné koreniny so soľou. Potom pridáme osmaženú cibuľu.

Všetko spolu premiešame a pripravíme si na plech papier na pečenie. Rúru zapneme vyhriať na 180 stupňov.

Menšou naberačkou na papier naložíme kôpky a dáme piecť na 20 minút. Potom placky podberačkou obrátime a z druhej strany pečieme ďalších asi 15 minút.

Podávame teplé s varenými zemiakmi a pikantným dressingom. A keď vám náhodou ostanú, tak na studeno s chlebíkom a niečím kyslím (alebo len tak do ruky).

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj