Fazule na kyslo

emko ~ 3. február 2014 - 10:20

Tento prívarok je sýty a chutný nielen k obedu, napríklad s údeným mäsom, opekaným špekáčikom, alebo fašírkou. Je dobrý aj na desiatu, či sýtejšie raňajky napríklad s volským okom a opraženou slaninkou.

Ak vám náhodou ostal kvások, kľudne ho na zahustenie použite :)

Suroviny
300
g
50
g
80
g
 
 
20
ml
10
g

Suchú bielu fazuľu najlepšie cez noc namočíme do vody a necháme ju nabobtnať. Vodu vymeníme za čerstvú a fazuľu spolu s bobkovým listom uvaríme do mäkka. Prebytočnú vodu zlejeme, necháme len toľko, aby fazuľa bola ponorená. Až potom ju jemne osolíme (budeme dávať ešte bujón) a pridáme mleté čierne korenie.

Na oleji (alebo na masti) orestujeme nasekanú cibuľu do ružova a primiešame ju k fazuli. Pridáme bujón rozdrobený v decilitri vody, primiešame k fazuli a spolu ešte prevaríme. Ochutíme octom a štipkou cukru.

Komentáre

Žirafka ~ 27. február 2014 - 10:35

Zrovna přemýšlím,co dnes budu vařit :-) Fazole jsem si včera koupila,takže tohle je pro dnešek dobrý nápad. Dělávám je většinou s uzenými žebry,ale i tato bezmasá verze bude jistě fajn :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj