Frankfurtská polievka

emko ~ 23. september 2023 - 8:02

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu, budete milo prekvapení chuťou tejto skvelej polievky.

Suroviny
300
g
600
g
150
g
100
g
200
ml
2
l
 
 

Cibuľu nakrájame na jemno a osmažíme pár minút na masti na strednom plameni.

 

Do osmaženej cibule pridáme hladkú múku a urobíme svetlú zásmažku, tak, že múku necháme na menšom plameni chvíľu porestovať. Nakoniec pridáme mletú sladkú papriku.

 

 

 

Zalejeme pripraveným vývarom (asi 2 litre). Metličkou prešľaháme, pomaly privedieme k varu a povaríme aspoň 20 minút. Ochutnáme a pridáme ak treba soľ a čierne mleté korenie. 

 

 

Potom pridáme na kocky nakrájané očistené zemiaky, ktoré v polievke povaríme asi 20 minút.

Ďalej pridáme do polievky na kolieska nakrájané frankfurtské párky a ešte asi 10 minút povaríme.

Polievku osolíme, ochutíme korením podľa chuti. Celkom nakoniec pridáme do polievky na zjemnenie trošku mlieka a ešte krátko prevaríme. Dobrú chuť!

Komentáre

mňammňam ~ 16. marec 2022 - 19:25

Nie je v recepte chyba v gramáži múky? Robila som ju dnes, že vyskúšam inak ako ja robím túto polievku. 80g som odvážila a polievka je veľmi múčna. Ja som dochutila ešte cesnakom a majoránkom. Ináč sa veľa x inšpirujem vašimi receptami, prípadne ako ich robíte vy :)

0

Ejko ~ 6. marec 2021 - 13:44

Milá Emko, konečne prišiel čas poďakovať sa nielen za tento recept, ale aj všetky, ktoré som na tejto stránke už vyskúšala A tiež vysloviť úprimný obdiv. Varím veľmi rada A klasické slovenské recepty sú pre mňa obohatenim a tiež porovnanim K tomu, čo som si doniesla Z domu. Teším sa A pridávam K ostatným nadšencom!

1

Forgi ~ 26. február 2018 - 2:46

odporúčam polievku po pridaní párkov už nevariť. Keď ich vložíme do vriacej polievky studené,trochu sa schladí a prestane vrieť. Hneď ako znovu začína vrieť odstaviť. Párky sú už od výrobcu uvarené a ďalším varením sa znehodnocujú. Samozrejmosťou by malo byť použitie kvalitných párkov s podielom mäsa nad 80%. (Nie ako v mnohých vývarovniach tam dajú to najlacnejšie čo sa dá zohnať a potom je to ako namočené noviny)

0

Majko Vedeš ~ 18. apríl 2021 - 10:16

In reply to by Forgi

Ja párky najprv opečiem na oleji alebo masti, zaklad tak ihned chyti chut a aj parky chutia lepsie. Ked su opecene, vyberiem ich, dam bokom a v tom vypeku pokracujem cibulou atd. Opecene parky vratim do polievky uplne na konci, ked ju odstavim. U mna musi byt aj majoranka, ta je dovodom, preco sa tesim na tuto polievku.

0

silvuska ~ 7. september 2017 - 3:29

robila som je vcera a je naozaj velmi dobra a rychla :)

0

zaza ~ 31. máj 2015 - 13:09

Ja som namiesto muky bielej pouzila kukuricnu muku a je to super

0

vanilka111 ~ 3. máj 2015 - 14:51

ďakujem Ti, za túto výbornú polievku,už ju varím niekoľký raz :-)) kedysi som sa ju pokúšala variť a nikdy to nebolo ono. nevedela som, čím to je. už viem. dôležité je to 20 minútové varenie cibuľového základu a žiadna rasca+cesnak+majorán. dnes ju máme na obed, hoci je nedeľa, s domácimi celozrnnými pletienkami. peknú nedeľu všetkým :-))

0

svetlany40 ~ 13. marec 2015 - 4:22

Tak som vcera vecer polievku pripravila a presne podla navodu , ja to tak robim u kazdeho receptiku , aby to bolo 100% . Chutila a drahemu som ju nabalila aj do prace 😄🍵

0

vanilka111 ~ 2. apríl 2014 - 13:06

výborná ako všetky Tvoje jedlá, robila som ju už viackrát, akurát sa odparuje, tak trištvrte hrnca za pol dňa :-)

0

veronika353 ~ 1. apríl 2014 - 10:35

Dnes jsem ji vařila,měla být na zítra na oběd,ale manžel ji stále ochutnává,tak nevím.Říkal,abych ho vyhodila z kuchyně :-)))))

0

Babetta ~ 22. september 2013 - 13:43

Je to výborná polévka, já mám toto dávkování:1 střední cibule, 2 stroužky česneku, 2 PL oleje, 1,5 ČL sladké papriky, 2 PL hladké mouky, 1/4 ČL pepře, 150 g párků na kolečka, 1 l vývaru, sůl. Takto jíme s pečivem. Možno přidat i kořenovou zeleninu, nebo brambor.

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj