"Hubárčenie je najlepším liekom proti stresu"... to som kedysi dávno počula a myslím, že na tom niečo je. V období jesene som strašne rada chodila na huby či už u nás doma na Záhorí, alebo v Tatrách, či v Jeseníkoch, kde som dlhšiu dobu žila. Nikdy sa mi neťažilo ráno pred piatou vstať z postele, zobrať do ruky košík a ísť do lesa. Ranná rosa, pomaly stúpajúca hmla, praskanie vetvičiek, vychádzajúce slniečko... relax, ticho, pohodička... a keď ma aj les hubami odmenil... paráda!

Hovädzie na hubách

Na oleji, alebo na masti opečieme nasekanú cibuľu a pridáme na rezance nakrájané hovädzie mäso.

Premiešame a ďalej opekáme na silnejšom plameni, aby sa mäso zatiahlo.

Pridáme nakrájané čerstvé (alebo mrazené) huby. Opekáme ďalej, pridáme soľ, korenie a mletú rascu.

Podlejeme vodou a dusíme, dokiaľ nie je mäso mäkké.

Keď je mäso mäkké, šťavu zahustíme podľa potreby škrobovou múčkou.

Podávame s knedíkom, s ryžou, alebo s varenými zemiakmi.

Zdieľať