Londýnske rezy

emko ~ 7. október 2014 - 7:32

Sú dva druhy tak ako laskonky. Jedny sú s kokosovým snehom a druhé sa robia s orechami.
Tento recept na kokosové londýnske rezy sa bude hodiť na každé sviatky. Recept je veľmi jednoduchý a určite sa podarí každému.

Plech: vnútorná strana 24x38 cm s vyšším okrajom.

Suroviny
Cesto:
 
 
250
g
Sneh:
 
 
Ostatné:
 
 
200
g

Do veľkej misy vysypeme múku, zmäknuté maslo, cukor, kypriaci prášok, a žĺtky. Vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech. Nadbytočné okraje odrežeme. Druhá možnosť je cesto vyvaľkať rovno na papieri presne do veľkosti vnútornej strany plechu.

Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov ale len na 10-15 minút. Cesto má byť totiž len predpečené. Potom cesto vyberieme a na povrch rovnomerne rozotrieme džem. Dobré je použiť kyslastý džem, marhuľový, alebo ríbezľový.

Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme polovicu cukru a šľaháme ďalej. Po chvíli prisypeme aj zvyšný cukor. Nakoniec prisypeme mletý kokos a všetko spolu jemne stierkou premiešame. Kokosovú zmes vylejeme na plech a dlhým nožom uhladíme. Koláč dáme piecť na ďalších 15 minút, kým nebude povrch koláča ružový.

Upečený koláč ešte vlažný nakrájame a necháme celkom vychladnúť.

Komentáre

Jancika82 ~ 10. február 2018 - 6:52

Je to 3 koláč podľa tvojích popisov...Som veľmi opatrná pri výbere koláčov, ktoré upečiem s deťmi. No a tvoje sa vždy podaria😁😍.Tlieskam. A tento je super, chuťovo, rýchly na prípravu a mňamkovský ako povedali moje 2deti (chlapci)...dakujem ti💐💐

0

emko ~ 12. február 2018 - 6:15

In reply to by Jancika82

Dakujem krasne ;) Kludne ak chces, tak pre deti obmen muku klasicku za spaldovu celozrnnu jemne mletu. Vavsinou ked varim detom, tak aj cukor davam radsej trstinovy alebo kokosovy, ale specialne v tomto recepte by to robiloneplechu troska a efekt by nebol ten isty..
Kazdopadne pozdravujem chlapcov, som rada ze chutilo a nech posluchaju maminku ;)

0

nyja ~ 9. október 2014 - 3:01

Sú fakt perfektné. Myslím tieto tvoje na fotke. Ja ich mávam trocha placatejšie. Ale veľmi ich máme radi a preto ich rada robím, aj preto, že to nie je zložité a ani krémové. Ak dovolíš, vyskúšam teraz podľa teba aj s kokosom, lebo túto verziu som neskúšala. Kiež by sa mi podarili tak pekne ako tebe ... :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj