Mäsový nákyp

emko ~ 4. september 2013 - 10:54

Tento jemný mäsový nákyp milujem! Spolu so zemiakovou kašou je pre mňa spomienkou na detstvo, kedy mi ho mama robila, keď som bola chorá. A veru nepohrdnem ním ani dnes.

Pripravíte ho celkom jednoducho. Treba mať len poriadny robot - mixér, alebo kúter a jemne pomleté mäso poriadne vyšľahať s ostatnými surovinami.

Verím, že tento mäsový nákyp si hlavne deti zamilujú tiež :)

Suroviny
5
ks
1
KL
1
ks
3
strúčiky
100
ml

Do nádoby s nožíkmi v mixéri dáme najprv nasekať cibuľu s cesnakom, potom pridáme mäso, vajíčka a mixujeme ďalej. Pridáme smotanu, soľ, krupicu a kypriaci prášok. Ešte poriadne rozmixujeme. Budeme mať riedku masu, ktorú vylejeme na pekáč, vymastený olejom.

Ruky si trocha naolejujeme a masu roztlačíme rovnomerne po celom pekáči. Pečieme na 170 stupňov asi 40 minút.

Podávame so zemiakovou kašou.

Komentáre

senky ~ 11. september 2013 - 10:45

Poslední dobou se u nás peče a vaří podle Bonvivánů :-). Například v sobotu, kdy se konalo domácí trnkobraní, to byl tento masový nákyp a s bramborovou kaší a zeleninovým salátem opravdu jednoduchý, rychlý a chutný oběd !

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj