Nátierka z jogurtu

emko ~ 15. apríl 2019 - 14:43

Nie je nič jednoduchšie na prípravu ako jogurt stečený od srvátky. Zvládne to každá šikovnica, ktorá má doma sitko a misku. Jogurt je dobré dopredu nesoliť, ani nijako nedochucovať, aby sme ho mohli kreatívnejšie využiť na slano, či na sladko.

Suroviny
 
 

Pripravíme si vyššiu misu a do nej vložíme sitko. Do sitka vložíme čistú utierku, gázu, alebo bavlnenú plienku. Vylejeme na ňu biely jogurt a vložíme do chladničky na 24 hodín.

Do misky stečie skoro všetka srvátka a v sitku ostane hrudka krémovej nátierky. Tú môžeme použiť na sladké dezerty, na krémy, na pomazánky alebo jesť len tak. Ochutiť ju môžeme aj cesnakom, bylinkami, soľou, korením. Srvátku nevylievame, je zdravá a dá sa využiť aj pri pečení domáceho chleba alebo pečiva.

Komentáre

Naty ~ 25. júl 2013 - 12:46

No ja odpadnem! Ako stvorené pre našu rodinu :-D Vyskúšam, ďakujem :-)

0

Prďolka ~ 3. júl 2013 - 10:25

Taky dělám a dávám k jogurtu smetanu ke šlehání, promíchám a tak nechám okapat. Pak je to jako mascarpone :D

0

remperitka ~ 29. jún 2013 - 4:16

aj ja som to predvcerom vyskusala a perfektne :) mnam ani sa mi nechcelo verit ake je to jednoduche no a so solou a pazitkou na cerstvy chlebik je to mnamka - takze tento recept uz budem odporucat dalej :)

0

Zuzliak ~ 27. jún 2013 - 9:56

Aka to super hrudka na zahryznutie ;) U nas su tvarohove natierky "v kurze". Okrem toho, ze ich radi dzamkame, maju uzasny vplyv na podporu pecene, takze si myslim, ze ludkovia po zltackach by ich mali dzamkat co najcastejsie ;)

0

xado ~ 26. jún 2013 - 12:58

Na strednom vychode sa to vola "Labneh" - podava sa poliaty olivovym olejom, s plackami, ciernymi olivami a pod.

0

EvA ~ 26. jún 2013 - 12:07

tak toto robím aj ja a musím potvrdiť, že je to fakt vynikajúci základ na nátierky aj na sladké dobroty... ja si robím domáci jogurt z domáceho mlieka z dvoch litrov a vždy jogurt z jedného litra nechám stiecť a už len vyjedáme... a zo srvátky upečiem chlieb, ale veď to ty poznáš :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj