Keď máme čerstvé oškvarky, musí byť okrem pagáčikov aj pomazánka na chlebík. Ja ju robím len jednoduchú, takú ako robievala naša mama, keď sme boli deti. Po každej zabíjačke sme nosili do školy natreté chleby touto dobrotou... to bola desiata!

Oškvarková pomazánka

Oškvarky zomelieme, pridáme horčicu, na jemno nasekanú cibuľu a vymiešame. Pridáme na jemno nastrúhané vajcia, uvarené na tvrdo a podľa chuti okoreníme a osolíme.
To je všetko... už len peceň čerstvého chleba a keď sa aj sčemerím :-)

Zdieľať



Komentáre

Zobraziť profil Klaudia968
~ 28.05.2014 - 21:14

Mňááám, moja mama ju tiež robila presne takto, samozrejme pokračujem v tradícii. Keď je niečo dobré načo to meniť, aj keď je pravda, že som ju dlho nerobila. Ďakujem za pripomenutie.