Pečený baklažán s cesnakom

emko ~ 9. marec 2017 - 3:08

Baklažán je skvelá zelenina. Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a je skvelý pomocník pri chudnutí. V tomto recepte je veľmi jednoduchá príprava, ktorá zaberie doslova pár sekúnd. Potom s ním už len šup do rúry a za chvíľu je dobrota na svete. Môžete ho jesť samotný ako diétnu večeru, prípadne na záver posypať syrom. Tiež je skvelý ako príloha k mäsku.
Bylinky použite vaše obľúbené. K baklažánu sa hodia najmä tymián, oregáno a bazalka.

Suroviny
1
ks
6
strúčikov
 
 
Sezóna

Baklažán prekrojíme po dĺžke. Po celej dĺžke urobíme niekoľko zárezov opatrne tak, aby sme neprerezali šupku. Do týchto zárezov natlačíme plátky cesnaku. Osolíme, okoreníme, pridáme bylinky a potrieme olejom.

Dáme piecť nezakryté do vyhriatej rúry na 200 °C asi na 45 minút. Záleží od veľkosti baklažánu.

Komentáre

Majko Vedeš ~ 21. máj 2021 - 14:11

Idem akurat skusit, len tak premyslam ze ci 45 minut nebude moc pri 200° aj ked je to velky baklazan. Bojim sa ze sa moc presusi.

0

jerica ~ 28. júl 2016 - 11:47

je to super rýchle, robievam, zvyknem ped dopečením posypať strúhaným syrom :-)

0

helca103 ~ 24. apríl 2014 - 9:52

baklažánu prichádzam na chuť len asi rok a tento recept ma úplne dostal. Je to dobrota, ktorú robím dosť často.
Pre mňa patrí k TOP jedlám :-)

0

Rutto ~ 25. september 2013 - 11:38

...toto je nenormalny šmakes
...diky za recepis
8)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj