Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pripravujem ju zvlášť v letných mesiacoch, keď sa mi nechce tráviť čas v kuchyni dlhým vyváraním. Kuracie mäso je krehké a nasiaknuté chuťami použitej čerstvej zeleniny. Podávam ho s ryžou, ale chutné je aj s čerstvým chlebíkom.

Pikantné kuracie soté

Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a štipkou chilli papriky. Pridáme asi deci oleja, prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme pri kuchyňskej teplote odstáť.

Medzitým nakrájame na rezance papriku, cibuľu, pór a kápiu.

Rozpálime panvicu, alebo wok a prihodíme do nej kuracie prsia.

Prudko restujeme, pokým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.

Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej.

Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Toto soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici.

Pikantné kuracie soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík.

Zdieľať



Komentáre

Zobraziť profil jerica
~ 25.09.2013 - 11:04

Táni, tak toto som mala teraz v pondelok , k tomu som spravila zemiakovu placku , ešte dnes má Janko do roboty, mám výhodu, že si idem odtrhnúť a mám svoje , jaj zabudla som , mala som aj hnedé tri šampiňony aj tie so tam dala na koniec , vrele doporučujem tvoju ponuku. Spravila som jeden cvak s foťákom , bolo večer , nechcelo sa mi fotiť, ale len tak , že vyskúšam, normálne som sa zhrozila aké to má farby na obrázku.

Zobraziť profil Tana
~ 25.09.2013 - 15:02

Čo tam po farbách, veď to nie sú modelky, hlavne že ste si pochutnali :-)