Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pripravujem ju zvlášť v letných mesiacoch, keď sa mi nechce tráviť čas v kuchyni dlhým vyváraním. Kuracie mäso je krehké a nasiaknuté chuťami použitej čerstvej zeleniny. Podávam ho s ryžou, ale chutné je aj s čerstvým chlebíkom.

Pikantné kuracie soté

Kuracie prsia nakrájame na rezance, ochutíme ich soľou, mletým čiernym korením a štipkou chilli papriky. Pridáme asi deci oleja, prelisovaný cesnak a premiešame. Necháme pri kuchyňskej teplote odstáť.

Medzitým nakrájame na rezance papriku, cibuľu, pór a kápiu.

Rozpálime panvicu, alebo wok a prihodíme do nej kuracie prsia.

Prudko restujeme, pokým sa mäso nezatiahne a neopečie. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso nepustilo šťavu a nedusilo sa.

Potom pridáme všetku zeleninu, premiešame a prudko restujeme ďalej.

Prelejeme sójovou omáčkou, ešte chvíľku premiešame a odstavíme. Toto soté ničím nepodlievame a počas celej doby restovania buďto miešame, alebo tí šikovnejší prehadzujú nad plameňom v panvici.

Pikantné kuracie soté podávame s ryžou. Niekto má k nemu rád zemiakové placky a niekomu stačí chlebík.

Zdieľať



Komentáre

Zobraziť profil coolpix
~ 21.07.2014 - 00:40

Dnes sme mali na obed...nestihla som odfotit. Sote som dala do tortillovej placky a urobila este jogurtovo-cesnakovy dip.
Super rychle jedlo...presne ked je vonku 100 stupnov, clovek je unaveny z nakupov, na nohe visi dieta a o par minut sa budi hladny chlap po nocnej :)))

Zobraziť profil Žirafka
~ 15.07.2014 - 15:14

Vynikající letní jídlo :-) Dělám ho doma hodně často. Přidanou zeleninu vždy měním podle toho,co zrovna mám v lednici,nebo na zahrádce (nebo podle fantazie), feferony kvůli dětem vynechávám :-) A nesmí chybět basmati,nebo jasmínová rýže.

Zobraziť profil Tana
~ 18.07.2014 - 12:26

Vďaka za fotku... čo sa týka ryže, ja som zo starej školy a varím najradšej dusenú na cibuli guľatozrnnú BASK :-) Vidíš, niektoré moderné veci, čo kedysi neboli dostať kúpiť ani nekupujem :-) ale verím, že vám chutí...

Zobraziť profil Žirafka
~ 18.07.2014 - 13:14

Moje babička taky dělávala tuto klasicku rýži na cibulce a mě pořád chutná,ale tak nějak mě přijde,že k této úpravě kuřecího masa se jasmínová rýže báječně hodí. Výborná je i rýže basmati a nebo tříbarevná rýže. :-)

Zobraziť profil sipovec
~ 18.07.2014 - 11:02

Áno, pri varení takýchto jedál nastáva problém s pridávaním pikantných prísad /chilli, feferóny a pod./ práve kvôli deťom. Preto si vyrábam tzv. červený olej - dochucovadlo používané v čínskej kuchyni ako stolové korenie. Je to veľmi jednoduché. Potrebujeme 25 g celých sušených chilli papričiek, 10 g jemne mletých chilli papričiek /kajenská mletá paprika/ a 250 ml oleja - najlepšie slnečnicový za studena lisovaný alebo extra virgin olivový, ale môže byť aj iný. Do horúceho oleja pridáme polámané chilli papričky a krátko opražíme /15 - 20 sek./. Panvicu zložíme zo sporáka a cca o 1 - 2 min. pridáme mletú chilli papriku. Po vychladnutí zlejeme cez handričku /hustejšiu gázu/ a lievik do fľaše. Olej má krásnu jasnočervenú farbu. Dospeláci si môžu pri stolovaní pridať do porcie, priamo na tanieri, niekoľko kvapiek a jedlo získa "šmrnc". Myslím, že aj milovníkovi ostrých jedál, stačí tak jedna kávová lyžička. A problém je vyriešený. Červený olej vydrží v chladničke 2 roky. Kto má rád ostrejšie jedlá si ho môže pridávať do polievok, gulášov, perkeltov, prívarkov a pod.

Zobraziť profil Žirafka
~ 18.07.2014 - 13:12

Děkuji za tip :-) Já si tímto způsobem doma připravuji pleťové oleje (jen používám jiné suroviny,než papričky - samozřejmě :-))) ),ale vidíte,na vaření mě to nenapadlo.

Zobraziť profil Tana
~ 18.07.2014 - 12:28

Super nápad, len škoda že to nie je medzi receptami, lebo zabudnem, kde to je napísané... rada by som to vyskúšala...

Zobraziť profil kupecova
~ 15.06.2014 - 14:27

Aaaaa,konecne som sa vedela po dlhej dobe prihlasit na tvoj blog,dnes som zase robila podla tvojho receptu sote a placky,aj rano som piekla rozky a zemle,takisto podla teba.....vsetko je super,ked budem mat cas,teda nie ja,ale moja dcera,tak dame aj fotky,lebo ja to robit neviem....Na FC mam odfotene rozky...dakujem,pekny zvysok nedele prajem..

Zobraziť profil Tana
~ 15.06.2014 - 15:22

Ďakujem pekne a teším sa na fotky :-)

Zobraziť profil jerica
~ 25.09.2013 - 11:04

Táni, tak toto som mala teraz v pondelok , k tomu som spravila zemiakovu placku , ešte dnes má Janko do roboty, mám výhodu, že si idem odtrhnúť a mám svoje , jaj zabudla som , mala som aj hnedé tri šampiňony aj tie so tam dala na koniec , vrele doporučujem tvoju ponuku. Spravila som jeden cvak s foťákom , bolo večer , nechcelo sa mi fotiť, ale len tak , že vyskúšam, normálne som sa zhrozila aké to má farby na obrázku.

Zobraziť profil Tana
~ 25.09.2013 - 15:02

Čo tam po farbách, veď to nie sú modelky, hlavne že ste si pochutnali :-)