Plnený stonkový zeler

emko ~ 7. marec 2024 - 11:09

Recept pre inšpiráciu.

Ak hľadáte na spestrenie jedálnička zeleninu s vysokým obsahom vlákniny a s nízkym obsahom kalórií, stonkový zeler je to pravé.

Suroviny

Syr lučinu, alebo philadelphiu dáme do misky, prisypeme brusnice a premiešame. Zelerové stonky očistíme, najlepšie škrabkou na zemiaky, aby sme odstránili fúzy ako u rebarbory.

Zo spodnej širšej strany odkrojíme dlhší kúsok, pomocou vidličky ho naplníme lučinou. Vzniknú nám naplnené lodičky a už len chrumkáme jemne posypané parmezánom, ktorý zvýrazní chuť.

Komentáre

remperitka ~ 23. máj 2015 - 14:13

ja tento zeler pouzivam denne do zakladov jedal a neviem preco, nejako som ho este surovy nejedla :) idem si asi odlomit jednu stonku a okostujem to za surova :)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!

Zdielaj