Višňová torta

emko ~ 14. júl 2014 - 8:09

Jednoduchá, šťavnatá šľahačková torta s višňami, pekne vychladená, poteší každého :)

Suroviny
Korpus:
 
 
7
ks
50
ml
120
g
Krém:
 
 
100
g
100
g
Ostatné:
 
 
50
ml
50
g
50
ml

Bielky vyšľaháme so 100g cukru do tuha. Žĺtky vyšľaháme so 150g cukru do peny, prilejeme olej a prešľaháme. Prisypeme múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Hmotu prelejeme do vymastenej a vysypanej formy s premerom 26 cm. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme asi 50 minút. Pre istotu skontrolujeme špajdľou, či nie je cesto surové. Medzitým nastrúhame čokoládu. Upečený vychladnutý korpus prekrojíme nožom pozdĺžne na tri časti.

Šľahačku tiež rozdelíme na tri časti. Jednu časť po vyšľahaní ochutíme čerešňovým, alebo višňovým džemom, do druhej primiešame nastrúhanú čokoládu a tretiu necháme bielu. Višňový kompót scedíme, šťavu odložíme a ochutíme rumom a sirupom (najlepšie višňovým). Touto šťavou pokvapkáme následne korpusy, aby boli šťavnaté. Višne tiež rozdelíme na tri časti. Prvú, spodnú časť torty navlhčíme šťavou a natrieme džemovou šľahačkou a rozložíme tretinu višní.

Priložíme stredný plát, navlhčíme ho, natrieme čokoládovou šľahačkou a poukladáme višne. Pridáme vrchný plát korpusu, navlhčíme a ozdobíme bielou šľahačkou pomocou cukrárskeho vrecúška. Na šľahačku poukladáme zbytok višní a posypeme strúhanou čokoládou. Ak chcete aj boky torty ozdobiť, vyšľahajte bielej šľahačky raz toľko a okraje tiež môžete posypať čokoládou. Tortu necháme vychladnúť.

..

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj