Diskusné príspevky



Ahoj. Nemusí sa nutne pokaziť, ak bude dobre skladovaná v chladničke. Ale čím čerstvejšia, tým lepšia. My ju robíme najskôr v piatok večer, alebo v sobotu a potom v nedeľu máme na raňajky. Keď vydrží kúsok do pondelka, tak sa to stále ešte dá, ale dlhšie by som ju neskladovala :)

Prosím o radu. Můžu velikonoční hrudku udělat už na velký pátek? Nepokazí se do velikonočního pondělí?

https://bonvivani.sk/obsah/o-nas
Po prečítaní snáď bude jasnejšie že Táňa a emko sú mama s dcérou a zmeny v receptoch sa dejú na základe ich vzájomnej dohody, keďže sa Táňa rozhodla venovať iným činnostiam a nemá čas odpovedať na komentáre, ktoré pribúdajú pod jej receptami. Zároveň ak došlo k zmene autora receptu, tak až po novom prepracovaní, nových fotografiách a snahe o neustále zlepšovanie kvality. Dúfam že je to takto pochopiteľnejšie.

Dobrý deň
tiež som si všimla, že recepty miznú, ale tiež že niektoré recepty od pani Táni prešli pod Emko, vrátane fotografií aj komentárov. Sledovala som iba pani Táňu, má skvelé recepty aj postupy, dosť sme v poslednej dobe podľa nej varili. teraz sa mi recepty ťažšie hľadajú a hlavne sa mi zdá nefér, že niekto sa chváli cudzím perím...

Dobré ránko :)
Áno, niektoré recepty boli odstránené, nie je ich veľa, ale rozhodli sme sa tak z niekoľkých dôvodov.
V prvom a najdôležitejšom rade je to fakt, že celý web bonviváni chceme postaviť na kvalite a nie kvantite. Preto dennodenne prechádzam databázu a hľadám chyby. Po takejto razii sme zrušili recepty, ktoré nespĺňali naše kritériá kvality. Či už z dôvodu chybných surovín, precíznosti postupu, zlej fotky a podobne. Tiež sme zmenili pôvodný koncept webu, kedy sme zo začiatku dovolili niektorým ľudom publikovať svoje recepty. Stávalo sa totiž, že niekto zverejnil jeden až dva recepty a potom sa už na bonvivánov neprihásil. Ja to chápem, že niekto stratí záujem, alebo si začne svoj vlastný blog, alebo má iné starosti. Ale pre mňa je ťažké opravovať recept, ak nemôžem už s daným autorom komunikovať. Tiež sa mi nepáči, že niekto iný napíše pod recept komentár, prosí o radu a cíti sa ignorovaný, pretože autor už na bonvivánov nechodí. Mrzí ma to, keďže ja s manželom sa starám o bonvivánov už niekoľko rokov dennodenne a web nás stojí nemálo energie a financií. Do budúcna ho chceme stále zlepšovať, pridať nové funkcie a chceme, aby tu boli recepty, za ktorými si môžeme stáť. Takže netreba zúfať, recepty budú stále pribúdať, takisto ako sa budú zlepšovať technické parametre webu :)

Ahojte :), prosím, nejak sa neviem dopátrať k niektorým receptom. Odstraňujú sa? Aktuálne pátram po výbornej fyzuľovej nakyslo s klobáskou. Našla som len recept s údeným mäsom. A celkovo sa mi zdá, že polievok v zozname dost ubudlo :( Ďakujem za vysvetlenie

Našla jsem úžasný talířek pod - Kokosová bezé roláda a Čínská torta...A marně hledám, kdo je výrobce...
Prozradíte mi ,jsem do něj zamilovaná...:-)
Moc děkuji předem Kamila

Dobrý den, my borůvky jen proslazujeme cukrem a zavaříme.
Nestěžujeme si...Chutnají nám...a dobře se s nimi dál pracuje..:-)

Ahojte, v zaváraní som nová a dostali sa ku mne čerstvé čučoriedky :) viete mi poradiť ako ich dobre zavariť? nejaký dobrý receptík? ďakujem

Dôvod je ten istý ako pri samotnom posielaní receptov na tlačiareň. Funkcia, ktorá tu bola impleventovaná, nebola úplne spoľahlivá a bola závislá sa na pluginoch tretích strán. Ako lepšie riešenie sa javí použiť funkciu, ktorá je implementovaná priamo v samotnom prehliadači. Či už pre tlač, alebo pre ukladanie v *.pdf, ktoré sa nachádza v tom istom tlačovom dialógu. Takto to vyzerá napr. v Chrome: http://imageshack.cz/image/vFx (vľavo dolu link "Otvoriť súbor PDF...")