Štrúdľa ťahaná jablkovo maková

Štrúdľa ťahaná jablkovo maková

Štrúdle a záviny u nás doma fičia celý rok. Na jeseň hlavne jablkové z ťahaného cesta. Budem sa snažiť podrobne popísať o ťahanom ceste, aby ste vedeli ako na to.

Mám tu už môj obľúbený ťahaný recept. Tento spôsob prípravy štrúdle je trochu iný, ale isto vás nesklame :)

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Kuracie rezne v syrovom cestíčku

Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a nádherne šťavnaté mäsko. Syr v ceste dodá krásne bohatú chuť. Môžete použiť akýkoľvek. Klasický eidam, goudu, údený oštiepok, alebo aj strúhanú nivu. Pozor len, ak použijete veľmi slaný syr, cestíčko už nesoľte, stačí osoliť mäso.

Rýchly kávový koláč

Rýchly kávový koláč

Niečo sladké pre milovníkov kávy, pre zamestnané ženy čo nemajú čas na dlhé vypekanie, pre začínajúce gazdinky a pre všetkých bonvivánov :-)
Tento koláč je veľmi jednoduchý na prípravu. Upečený je za štvrť hodiny. Je výborný, šťavnatý s vôňou kávy.

Recept je pre menší plech 25x35 cm. Hrnček 250 ml.

Frankfurtská polievka

Frankfurtská polievka

Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch, kedy krásne zahreje žalúdok a zasýti. Ak dodržíte presne postup receptu, budete milo prekvapení chuťou tejto skvelej polievky.

Syrové pagáče

Syrové pagáče

Syrové pagáče sú klasická slovenská delikatesa. Na oslavách bývajú hitom. Dobre sa pri nich popíja vínko a síce majú byť malým, efektným občerstvením, je celkom ťažké nezjesť syrových pagáčov celú misu. Recept sa raz isto hodí každému, pretože niečo tak lahodné a chutné sa nedá neľúbiť :)