Tento falafel je tak trocha po indicky, keďže som si musela prispôsobiť suroviny a použiť tie, ktoré môžem bežne kúpiť. Ak chcete originál, podľa ktorého som postupovala, kliknite si sem.

Falafel

Suroviny

Cícer si namočíme na 24hod. vo vode. Po 12hod. ho prepláchneme a vodu vymeníme.

Scedený cícer dáme do mixéra spolu s ostatnými surovinami okrem oleja, ktorý sa použije len na vysmážanie.

Zmes na falafel vymixujeme, dáme do misky, ktorú uzavrieme a odložíme aspoň na 1 hod. do chladničky.

Po hodine vytvarujeme zo zmesi guľky rovnakej veľkosti. Ja som mala zmes trocha redšiu (cibuľa mala dosť šťavy), preto som ju trocha zahustila cícerovou múkou. Guľky odložíme zasa na hodinu do chladničky.

V hlbšej panvici (vo woku) rozpálime veľa oleja. Ja som guľky falafelu pred smažením ešte obalila v cícerovej múke a potom som ich na stredne silnom ohni (ale v dobre rozhorúčenom oleji) vysmažila do hneda.

Vysmažené falafelové guľky dáme na papierové, savé obrúsky, aby sme odstránili prebytočný olej.

A falafel je hotový...

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil micuke
~ 16.06.2013 - 13:05

cicerova muka sa da bezne kupit?

Zobraziť profil masala
~ 16.06.2013 - 13:07

V beznych potravinach netusim. Ale napriklad bio obchody by ju mohli mat. Napr. aj tu http://www.biocentral.sk/produkt-muky-chlieb-muka-mlynceky/cicerova-muka...

Zobraziť profil Táňa
~ 16.06.2013 - 20:24

Jejdanenky...recept musím poslať kamoške, tá ho stále spomína :-) No neviem či ten falafel, alebo toho fešáka, čo ho s ním na dovolenke jedla :-)

Zobraziť profil Tatts
~ 20.06.2013 - 20:45

A netreba cicer najskor uvarit? :-)

Zobraziť profil emko
~ 20.06.2013 - 20:58

ja ho tiez zvyknem predvarit.. :)

masala ma asi nejaky speci styl ;)

Zobraziť profil masala
~ 24.06.2013 - 17:04

Prepacte, neprisla mi notifikacia na mail, ze tu bol pridany komentar. Original recept vravi cicer nepredvarat. Takze netreba :)