Ryby sú veľmi zdravé a ľahké jedlo, ktoré by sme si mali aspoň raz za týždeň dopriať. Mojou obľúbenou je losos a najradšej ho mám s kôprovou alebo citrónovou omáčkou. Dnes ponúkam návod na lososa s citrónovou omáčkou.

Losos s citrónovou omáčkou

Rybku si nakrájame na kúsky a kožou nadol ich položíme na panvicu, na ktorú sme si dali trochu olivového oleja. Rybu neotáčam, pomaly ju opečiem do ružova a vrch ryby na panvici trochu osolím a okorením.

Keď je ryba hotová vyberiem ju z panvice a do výpeku pridám múku a asi za malú kávovú lyžičku citrónovej kôry z umytého citrónu. Primiešame šťavu z polky citróna, zohrejeme a nakoniec zalejeme smotanou. Podľa chuti pridáme trochu soli a korenia.

Nakoniec už len naservírujeme, ja som zvolila zemiaky varené v šupke. Dobrú chuť.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Jarka
~ 11.03.2014 - 12:44

dnes som vyskušala ...vyborné

Zobraziť profil remperitka
~ 11.03.2014 - 13:06

super :) tak to sa tesim ked recepty chutia :)