Tento retro recept sme našli v maminom zošite s receptami, kde ho mala zapísaný už asi 15 rokov a nikdy na neho nedošlo. A na Vianoce bol ten správny čas, tak sme ho vyskúšali a vôbec sme neľutovali.

Mäsová roláda

Z uvedeného sme mali 2 rolády. Mäso zomelieme, pridáme kondenzované mlieko nesladené, vegetu, korenie, soľ, poriadne zamiešame a necháme do druhé dňa odležať.

Na druhý deň si urobíme praženicu, zo 4 vajec so šampiňónmi a zo 4 vajec s paprikou. Na dosku si dáme alobal, ktorý potrieme vodou. Mäso rozdelíme na 2 časti. Prvú časť rozotrieme po alobale mokrou rukou. Mäso potrieme horčicou a naplníme plátkami tvrdého syra, šunkou, praženicou (do každej rolády sme dali inú praženicu) a nastrúhame syr. Roládu opatrne, ale pevne stočíme a dáme piecť. Pečieme cca 1 1/2 hodiny pri cca 180 stupňoch.

Keď sú rolády do 3/4 upečené, alobal rozstrihneme, roládu potrieme kyslou smotanou a upečieme do ružova. Prajem dobrú chuť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 16.07.2013 - 10:58

Super spomienka...tiež som si ho asi pred 20 rokmi zapísala do zošita pod názvom bôčiková roláda. Kedysi som ju často robila. Jedlo to bolo lacné a veľmi vďačné. Ďakujem za pripomenutie Janula, som rada, že nie som jediná, čo vyťahuje zabudnuté recepty. Mimochodom musím pochváliť krásnu fotku :-) Vitaj medzi nami !

Zobraziť profil micuke
~ 16.07.2013 - 11:40

ja sa pamätám, keď tento recept robil Miško Dočolomanský v telke....a dlho som to nevedela nájsť....dík!

Zobraziť profil Nelisa
~ 30.12.2013 - 10:11

Veľmi vďačný recept, roláda chutí aj za tepla aj za studena

Zobraziť profil Atewy
~ 30.12.2013 - 19:41

Robievam podobnú roládu, len ja ju potieram horčicou. Nabudúce potriem smotanou a uvidíme, ktorá nám viac zachutí.

Zobraziť profil Motyka
~ 24.09.2014 - 20:17

Tak toto som kedysi dávno robila. Už som na tento receptík zabudla. Ďakujem za pripomenutie a hlavne aj približné dávky a suroviny. Myslím, že Vianoce alebo Silvester bude ten správny čas na tieto roládky. Díky.