Pstruhy pripravujem často len na rýchlo, na panvici na masle.
Dnes som týchto dvoch krásavcov urobila v rúre na zelenine.
Že je pečnie v rúre zložité? Vôbec nie. Je to jednoduchšie, než sa zdá.

Pečené pstruhy

Ak mám čerstvé pstruhy, treba ich narezať a vypitvať. Ak mám pstruhy vypitvané, chladené, opláchnem ich pod vlažnou vodou, osuším a nasolím zvnútra aj zvonku. Pokvapkám ich šťavou z citrónu a nechám aspoň 20 minút v chlade odležať.

Medzitým si pripravím trošku zeleniny. Vždy dám takú, akú mám po ruke. Rajčinu, cibuľu, pór, cesnak, papriku... pár šampiňónov a čerstvé bylinky. Všetku zeleninu pokrájam na väčšie kúsky, premiešam s olivovým olejom a dám na plech na papier.

Pstruhy párkrát na chrbáte nakrojím ostrým nožom a dovnútra vložím dve kolieska citrónu a pár stebiel byliniek - rozmarín, tymián, alebo bazalku. Takto pripravené pstuhy položím na zeleninu, ktorá je na plechu s papierom na pečenie. Pstruhy ešte trošku pokvapkám olivovým olejom a vložím do rozpálenej rúry na 220 minút piecť 15-20 minút.

Pstruhy podávam so zeleninou, ktorá sa piekla s nimi na plechu a s varenými zemiakmi s maslom. Všetko ochutím čerstvo nasekanými bylinkami a ešte pokvapkám znovu citrónom.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa