Určite viete, že medvedí cesnak je jedna úžasná bylinka. Rastie vo vlhkých lesoch, pri potokoch, a vraj si ňou vyhladnuté medvede po dlhej zime prečisťujú organizmus. Síce tento rok zima nebola, ale cesnaku vyrástlo hojne. Ja som dostala poriadnu dávku od kamarátky. Niečo sme zjedli čerstvé len tak na maslovom chlebíku, niečo som zamrazila. Bude v zime do polievky a zo zvyšku som urobila pesto.

Pesto z medvedieho cesnaku

Suroviny

 

Bylinu umyjeme a necháme odkvapkať, vysušíme papierovou utierkou.

Oriešky kešu, mandle, alebo iné nesolené orechy rozmixujeme na kúsočky. Pridáme nakrájaný medvedí cesnak a olej.

Potom pridáme nastrúhaný parmezán a poriadne rozmixujeme. Ak je zmes hustá, pridáme podľa potreby olivový olej.

A máme hotovo. V uzavretom poháriku uložíme do chladničky a použijeme na cestoviny, alebo len tak na čerstvý chlebík. Prajem dobrú chuť.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Táňa
~ 02.04.2014 - 15:21

Určite to vyskúšam, už mi rastie, mám aj mleté mandle, len parmezán dokúpim. Nádherná fotka!

Zobraziť profil Nelisa
~ 01.04.2016 - 14:52

bude to fungovať aj bez mandlí? som alergická na mandle aj orechy...

Zobraziť profil emko
~ 03.04.2016 - 09:45

Moze byt aj bez orechov... len to bude mat inu struktutu, viac hladku a menej chrumkavu ;)

Zobraziť profil kimlo
~ 04.04.2016 - 07:03

Akú to má trvanlivosť? nedá sa to sterilizovať?

Zobraziť profil klaura
~ 04.04.2016 - 19:24

V dobrej chladničke aj mesiac ... cesnak má antiseptické účinky, nemalo by sa to pokaziť ... Sterilizáciu som neskúšala, ani som o tom nepočula ... asi by sa stratili vitaminy ... :)

Zobraziť profil Evča
~ 09.01.2017 - 01:03

Ahoj kimlo, ja mam pesto z medvedieho cesnaku v chladnicke uz 10 mes.ja ho robim len so solou a olivovym olejom...myslim, ze takto vydrzi dlhsie, nez s orieskami a inymi prisadami..