Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami

Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)

4 porcie, 30 min príprava

Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami

Pripravíme si suroviny :-)

Očistenú mrkvu nakrájame na jemné hranolčeky-rezančeky (pomohla som si takouto škrabkou :-) ).

Filety z tresky umyjeme, jemne osolíme, položíme na ne plátok údeného lososa, rezančeky mrkvy a jarnej cibuľky.

Zvinieme a upevníme (niťou, špáradlom, alebo ako ja kovovými ihlami).

V hrnci necháme zovrieť vodu (použila som 1,5 l), osolíme a pridáme celé čierne a nové korenie, citrónovú šťavu (dala som z 1/2 citróna). Stíšime, vložíme závitky spolu s hrozienkami a varíme zakryté asi 10 min.

Závitky opatrne vyberieme a uložíme na teplom mieste.

V smotane dobre rozmiešame gustin a

medovú dijonskú horčicu (používam od Maille, má jemnú pikantnú chuť, pridala som 3 PL práve kvôli jemnosti – samozrejme, že každý nech si upraví recept podľa svojej chuti).

V hrnci zohrejeme maslo a olej, podlejeme vývarom zo závitkov (asi 2,5 dcl) aj spolu s hrozienkami z vývaru.

Necháme zovrieť a za stáleho miešania vlejeme smotanovú zmes. Stíšime a krátko povaríme (do “zmiznutia múčnej” chuti gustinu) a príp. dochutíme.

Zo závitkov opatrne vyberieme ihly, prekrojíme a podávame s varenými zemiakmi, ktoré môžme posypať čerstvým kôprom.

Dobrú chuť :-)

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil EviCZka
~ 13.06.2013 - 16:02

krásné, hned bych si dala :)

Zobraziť profil Táňa
~ 13.06.2013 - 16:13

Mne sa páči tá horčicová omáčka, tú vyskúšam k mäsu, lebo rybky nepapám :-)

Zobraziť profil masala
~ 13.06.2013 - 16:22

Presne tieto rybky a v nejakej podobnej omacke sme mali pocas letu na veceru a bolo tak strasne dobre, ze tomuto receptu sa nesmierne tesim. Podavali nam to s citronovym rizotom a sparenou brokolicou.

Zobraziť profil lyali
~ 15.06.2013 - 23:20

miska, co by si dala do citronoveho rizota? dakujem :-)

Zobraziť profil masala
~ 16.06.2013 - 06:51

Mne to chutilo ako normalne rizoto, len do toho dali asi citronovu stavu aj koru. A bolo samozrejme kremove ako ma byt. Ale mne sa k tym rybam moc nehodilo. Radsej mohli dat viac nejakej sparenej zeleniny k tomu len.

Zobraziť profil lyali
~ 15.06.2013 - 23:19

Dievcata, dakujem za komentare :-)