smotana na šľahanie

Pri pečení, plnení a zdobení koláčov použite smotanu s vysokým obsahom tuku. V týchto prípadoch netreba používať žiadne stužovače, ani želatínu. Nezabudnite podľa technologických zásad šľahať smotanu vždy dobre vychladenú, v čistej, suchej, najlepšie nerezovej miske, ktorú je tiež dobré mať studenú. Šľaháme najskôr na pomalých otáčkach a postupne pridávame. Takto vyšľahanú smotanu nanesieme na korpus, alebo zdobíme pomocou cukrárskeho vrecúška povrch torty, či menšie koláčiky. Naplnené, alebo ozdobené zákusky, rezy, či hotové torty znovu udržujeme v chlade. Vychladená smotana sa krásne krája a jej chuť je príjemná a jemná.

Kulajda
Makovo-slivkový béleš
Cuketový nákyp so syrom
Ríbezľová zmrzlina
Zapekané smotanové zemiaky
Sviečková na smotane
Krémeš Tatry
Parížsky šalát
Rýchly ovocný zákusok
Kardinál
Venčeky
Nepečený jablkový koláč
Jahodové rezy
Špargľový koláč
Pražské koláče
Gaštanové jazýčky
Biela fazuľová polievka
Pudingáče
Nanukový koláčik
Punčová zmrzlina
Letný marhuľový koláčik
Šampiňónová polievka
Rýchla hrnčeková bábovka
Brokolicový krém
Mini Quiche
Rýchly slivkový koláč
Ríbezľový koláč
Domáca jahodová zmrzlina
Francúzsky krémeš
Krémová polievka z batátov
Bielkové krémeše
Medové crème brûlée s Metaxou
Ľadové kocky
Sekaná sviečková
Mäsové závitky
Kuracie prsia gorgonzola
Steak s koňakovo-hubovou omáčkou
Špagety so špenátom a kuracím mäsom
Quiche lorraine
Medový krémeš
Špagety s teľacím mäsom a kuriatkami v smotanovej omáčke
Šunková nátierka
Karamelové veterníky
Hovädzie s hubami
Karamelový oblíž prst
Koláč tety Barbary
Višňová torta
Jahodový koláčik
Rozmarínová omáčka
Hermelínový šalát
Halibut na víne so šafránovou omáčkou
Morčacia roláda
Snehový dezert
Čínska torta
Orechová torta s datľovo-figovou marmeládou a jogurtovou polevou
Karamelový harlekýn
Jahodovo-šľahačkový zákusok
Kuriatko na kuriatkách
Mäsový nákyp
Palacinky Hortobágy
Citrónová bábovka
Bravčová panenka so šalviovou omáčkou
Koláč z čerstvých ríbezlí
Krémeš z núdze cnosť
Pavlova torta
Kokosová bezé roláda