soľ

Chlorid sodný (NaCl alebo kuchynská soľ) je dôležitá minerálna látka ľudskej a zvieracej potravy. Používa sa ako korenie aj ako technická surovina v chemickom priemysle a ekonomike. V prírode sa vyskytuje ako minerál halit.
viac >

Oškvarkové pagáčiky
Tvarohový krémeš
Raňajkové croissanty
Viedenská roštenka
Holúbky - plnené kapustné listy
Krehký jablčník
Babkine šišky
Kung pao
Fašírky
Makové lokše
Tvarohové šúľance
Bravčové pliecko na cibuli
Maďarský guláš
Zemiakové pagáče
Kulajda
Tvarohové smaženky
Hovädzie na hubách
Klouzanda - omáčka z masliakov
Bramboračka
Hrachová kaša
České buchty
Ťahaná štrúdľa
Cigánska pečienka
Zavárané huby
Jablkový mrežovník
Babkine tvarohové rožky
Holandský rezeň
Frankfurtská polievka
Smažené pirôžky
Záhorácka fazuľová polievka
Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov
Paprikáš s haluškami
Fazuľkový prívarok
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Pikantné kuracie soté
Slivkové gule
Mexický guláš
Pljeskavica
Lečo
Cuketové halušky s bryndzou
Pikant
Lúsková omáčka
Cuketové špagety s rajčinovou omáčkou a orieškovo-semienkovými guľôčkami
Slané pletienky
Šmykľavý šalát
Cuketový nákyp so syrom
Zavárané pečené mäso
Kuracie kúsky v syrovo-mandľovom cestíčku
Plnená paprika
Špagety Carbonara
Tvarohové guľky
Bryndzové koláče
Stroganov
Syrová polievka
Langoše
Hamburgerové žemle
Bryndzové halušky
Francúzske zemiaky
Tvarohové knedlíčky s marhuľami
Šišky s jahodovým snehom
Špaldový chlieb z kvásku
Vajcové nočky
Kváskový chlieb pre začiatočníkov
Staročeský guláš
Kváskový chlieb pšenično-ražný
Biela fazuľová polievka
Diabolská pochúťka
Lievance
Kuracia šunka
Veľkonočná hrudka
Kuracia roláda
Mäsové fašírky plnené prepeličími vajíčkami
Hrášková polievka s karotkou a mrveničkou
Makové rezy s citrónovou polevou
Špenátový závin s medvedím cesnakom
Francúzska cibuľová polievka
Šalát Coleslaw
Kurací kebab v pita placke
Treska v majonéze
Pečený baklažán s cesnakom