soľ

Chlorid sodný (NaCl alebo kuchynská soľ) je dôležitá minerálna látka ľudskej a zvieracej potravy. Používa sa ako korenie aj ako technická surovina v chemickom priemysle a ekonomike. V prírode sa vyskytuje ako minerál halit.
viac >

Kulajda
Paprika v oleji
Lečo
Kečup
Pikant
Pikantné kuracie soté
Kuracie ražniči
Slivkové gule
Bylinkové maslo
Cuketový nákyp so syrom
Zavárané huby
Kuracie Cordon bleu
Čertovský guláš
Tvarohové guľky
Kôprová omáčka
Čučoriedkový koláč s posýpkou
Plnená paprika
Lúsková omáčka
Hrášková polievka s karotkou a mrveničkou
Sviečková na smotane
Kuracia živánska z pekáča
Zapekané smotanové zemiaky
Zavárané pečené mäso
Bryndzové halušky
Biela fazuľová polievka
Pudingové slimáky
Hamburgerové žemle
Cigánska pečienka
Paradajková polievka
Pelmene
Kurací čiernohorský rezeň
Kurací kebab v pita placke
Špargľový koláč
Zemiakový chlieb
Plnené rezne
Babičkine krúpky
Fašírky
Šalát na chlebíčky
Kukla mojej maminky
Veľkonočná hrudka
Maslový mazanec
Špenátový závin s medvedím cesnakom
Trdelníky
Trhané halušky
Pečené bravčové rebierka
Pľundrové pečivo
Francúzske zemiaky
Treska v majonéze
Babkine tvarohové rožky
Dukátové buchtičky
Kváskový chlieb pšenično-ražný
Lupačky
Hrachová kaša
Záhorácka fazuľová polievka
Krupicový trhanec
Langoše
Slané pletienky
Hovädzie ragú
Bratislavské rožky
Tvarohové šúľance
Focaccia
Chilli con carne
Božie milosti
Šišky s jahodovým snehom
Scískance
Lievance
Huspenina
Gulášová polievka
Hrnčekový chlieb pre začiatočníkov
Veľké slané rožky
Domáci sendvič
Vianočná šošovica
Zemiakový šalát s majonézou
Bobáľky
Gajarský ertéplový žúlanec
Venčeky
Vianočka
Babkine sádelníky
Mexický guláš
Jelení guláš