krémy

Dobrý deň, chcem poradiť, kde robím chybu pri varení salka. Varím ho 2 hodiny pomaly celé ponorené vo vode, pretáčam ho nekoľko krát a keď vychladne, otvorím ho a na jednej strane je skrištalizované, nedá sa cele použiť na krém, lebo to chrústa pod zubami, pracne vyberám krištáliky a miešam s maslom.....milujem salkový krém, ale akosi sa mi nedarí......:)

Preto takéto veci nerobím. Salko býva od rôznych výrobcov a často je nekvalitné. Nie je to tvoja chyba. Ja kupujem už uvarené - karamelové salko. Je bežne dostať kúpiť. Kedysi som ho varila ako ty aj s tými skúsenosťami ako máš... ale možno sme robili chybu obe a niekto poradí fintu ako na to :-)

Ďakujem za odpoveď, ale teraz ma napadlo, že skúsim dať na dno hrnca nejakú mriežku, aby nebolo priamo na dne a tak variť. Ja kupujem stále do isté, iné ani som nevidela, alebo nehľadala. Alebo vyskúšam už uvarené a asi to bude najistejšie riešenie.....:)

Ja som dávala na dno hrnca starú handru, aby sa salko v konzerve nepripálilo. Ale veď vyskúšaj a hlavne daj vedieť ako si dopadla :-)

Ospravedlňujem sa, že odpovedám až teraz, ale varenie salka dopadlo nad moje očakávanie. Varila som ho na mriežke 2 hodiny a hneď som ho zachadila studenou vodou. Keď celkom vychladlo tak som ho vymiešala s Herou. Krém bol super, žiadne krištáliky, či hrudky, proste taký aký má byť. Piekla som orechové rezy na oplátke natrela som salkový krém, posypala čokoládovou ryžou a zákusok bol tip top. Žeby fakt tá mriežka a rýchle schladenie urobilo svoje? Hlavne že sa krém vydaril......:)

Tak to je super, som rada že sa ti zadarilo. Dobré vedieť tú fintu, zíde sa :-)

Dobry den, prosim Vas a na kolko stupnoch ste ho varili? Skvely napad! To urcite vyskusam. Dakujem

Ja by som doporučovala pomalšie varenie, len také prebublávanie v hrnci. Pri divokom varení môže ostať salko príliš skaramelizované, až nahorklé. Vlož ho do hrnca až bude voda vrieť.

Sekcia: