Kakaovy zavin odpoved pre Emku

Dakujem velmi pekne za podrobny navod. Urcite podla toho budem postupovat. Lebo tu mate tolko fantastickych receptov z kysnuteho cesta, ktore milujeme. Este sa opytam, tu muku musim preosiat ? To kvoli comu ? A rukou to mam kolko miesit to cesto ? Lebo nemam ten robot. Dakujem este raz.

Múku nutne preosiať nemusíš. Skôr je to súčasť už takého kuchárskeho trošku perfekcionizmu :) Efekt to má taký, že jednak múku prevzdušníš a zároveň, ak by tam boli nejaké hrudky, nečistoty, kamienky, alebo nebodaj nejaké larvy, tak to ľahko objavíš a nebudeš si kaziť chuť koláča.
Cesto hneť toľko, aby sa ti nelepilo na ruky a na dosku, bolo celistvé elastické kompaktné. Ťažko sa to opisuje. Ak sa náhodou moc lepí, môžeš si podsýpať dosku múkou ale vždy len po troškách opatrne. Pozri si obrácky napr. tu ako asi kysnuté cesto vyzerá. http://bonvivani.sk/recepty/domaci-chlieb

Sekcia: