Tvaroháč s jahodami

emko ~ 16. jún 2013 - 14:50

Nie je to cheesecake. Toto je poctivý tvaroháč, vylepšený chrumkavým keksíkovým korpusom, privedený k dokonalosti jahodovým prelivom.

Suroviny
Korpus:
 
 
2
šálky
1/3
šálky
1 a 1/4
šálky
Tvarohová plnka:
 
 
6
ks
150
g
1000
g
Poleva:
 
 

V mixéri rozdrvíme keksíky, pridáme cukor a rozpustené maslo. Touto hmotou vystelieme tortovú formu a dáme ju stuhnúť do chladničky.

V miske vyšľaháme vajíčka s cukrom a vanilkovým cukrom, prišľaháme tvaroh, smotanu a škrobovú múčku. Hmotu vylejeme na stuhnutý korpus a dáme do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov piecť asi na jeden a pol hodiny.

Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a necháme v nej koláč asi hodinu pomaly vychladnúť.

Vyberieme ho a necháme ďalej chladnúť pri izbovej teplote. Napokon ho dáme na pár hodín stuhnúť do chladničky. Potom si uvaríme jahodový kompót so škrobovou múčkou a koláč polejeme.

Vložíme nazad do chladničky stuhnúť. Potom opatrne odstránime boky formy.

Koláč nakrájame.

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj