agar

agar

agar

Agar (tiež agar-agar) je vlastne vegetariánska alternatíva želatíny a vyrába sa z morských rias. Sám o sebe je bez chuti a používa sa ako stabilizátor a zahusťovací prostriedok. Rozpúšťa sa pri 96 °C a tuhne pri 40 °C. Môžete ho kúpiť v podobe prášku, vločiek, alebo tyčiniek. Najčastejšie ho zoženiete v obchodoch s ázijskými produktami, keďže sa v tejto kuchyni často používa.
Pre zaujímavosť, agar sa používa aj ako živné médium pre kultiváciu mikroorganizmov a rastlín. Agar sa používa taktiež ako liečivý obväz u domorodných kmeňov.

"Amarouny [amarɔʊ̯nɪ] - strava v podobě želatinové hmoty postav z budoucnosti v televizním seriálu…

Na vyskúšanie tohoto receptu som sa strašne tešila a veru sme sa pri tom zabavili celá rodina. Veľká vďaka za…