arašidy

arašidy

arašidy

Arašidy, alebo tiež búrske oriešky vlastne nie sú pravé oriešky, ale radia sa medzi strukoviny. Sú výborným zdrojom vitamínu E, niacínu, folátov a antioxidantov. Ich konzumácia by mala viesť k prevencii kardiovaskulárnych ochorení. Arašídy sa používajú často v ázijskej kuchyni a výborné aj známe je arašidové maslo. Najlepšie je kúpiť arašidy ešte v škrupinke. Skladujte ich na suchom, chladnejšom mieste, v uzatvorenej nádobe.

Marokánky sú moja srdcovka. Jeden recept už tu je.
Skúšať ich môžete na rôzne…

Tieto grilované kuracie špízy sú krásne šťavnaté, jemne pikantné a s arašidovou omáčkou parádne osviežujúce. Rada ich robím pre návštevy…

Kto by nepoznal osvedčené vynikajúce jedlo čínskej kuchyne. Len každý zrejme pozná inú verziu :-)

Kung pao je rýchlovka na dni,…

Chutný koláč z ovsenej kaše s pridaním orieškov, to je základ tohto receptu.
Nie je to klasické cesto, ale po upečení koláč vyzerá…

Suya je niečo ako africká varianta kebabu. Jedná sa o grilované, zvyčajne hovädzie, niekedy však aj kuracie alebo teľacie mäso,…

Recept na výborné marokánky. Je veľmi jednoduchý a výhodou je, že sa marokánky pri pečení neroztečú a udržia tvar, aký vytvoríte na…