emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

22. 5. 2013
Toto je úplne jednoduché predjedlo, alebo malé jedlo, na ktorom si pochutnáte a ešte aj urobíte dobre svojmu telu a zdraviu.…
5. 7. 2023
Taký jahodový džem je klasika, ale pokiaľ natrafíte na sezónu baze, tak určite skúste urobiť bazový džem! Je zdravý a vynikajúci…
24. 3. 2024
Toto je výborný recept na nadýchané, jemné, slané pletienky. Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť, takže máme rýchlo napečené. A verte…
7. 10. 2014
Sú dva druhy tak ako laskonky. Jedny sú s kokosovým snehom a druhé sa robia s orechami. Tento recept na kokosové londýnske rezy…
22. 11. 2016
České knedlíky alebo slovenské knedle. Dajú sa ľahko kúpiť v obchode, ale taká domáca knedľa ku gulášu stojí za to. Alebo v…
27. 3. 2024
Veľmi jednoduchý a veľmi chutný závin z lístkového cesta. Okrem špenátu môžete použiť aj mladé koprivy. Spolu s medvedím cesnakom…
1. 10. 2022
Juhočeský starý recept na "Klouzandu" - omáčku z masliakov smrekovcových, česky zvaných "klouzci sliční". Jedlo chudobné na…
13. 5. 2013
Rýchly hrnčekový recept na obyčajný mrežovník so slivkovým lekvárom. Obyčajný, ale voňavý, šťavnatý a chutný. Jeden hrnček je…
12. 5. 2013
Čevapčiči by sa správne malo robiť z troch druhov mäsa, opekať na grile a podávať s cibuľou a balkánskym pečivom. U nás je…