Este stale ocenujem a rada vychutnavam dobre jedlo s pouzitim co najkvalitnejsich surovin, originalnu pripravu, jednoduchost, chutnost, ale v poslednom obdobi uz aj rychlost minutkovych jedal a roznych cerstvych ci pasta salatov, ryby a morske potvorky na ktore sme si zvykli a su ozaj urobene v momente a tieto obohatili nas jedalnicek. Zboznujeme BBQ, ktore je tu vlastne beznym varenim v kazdom rocnom obdobi, pretoze je chutne.
Sme teraz uz len dvaja, varime v malom, ale ked pridu deti a vnucikovia na weekend vyzaduju si prave tie nase slovenske "speci" originality a preto sa pohybujem v obidvoch svetoch.
Kdze Zijeme v Canade, do jedalnicka sme si pribrali rozne jedla tunajsich usadlikov, ktore su jedinecne a chutne aj preto, ze tu dostaneme originalne ingredience a naviac naucila som sa ich pouzivat od mojich "svetovych" kamaratok, ktore ich doverne poznaju a doma bezne aj varia.
Nezabudame na to odkial pochadzame a nadalej milujeme nase slovenske jedla a bez polievok sa nasa kuchyna nezaobide na co sme nachytali aj nasich dvoch vnucikov.
Nikedy som sa velmi venovala peceniu a nadobudla som v nom bohate vedomosti a neocenitelne rady studovanim a sedenim v kniznici, kedze webstranky vtedy este neexistovali a po pre-emigrovanim do novej krajiny hlavne kvoli inemu zoskupeniu tunajsich surovin pretoze nic z nasich receptov tu nepracovalo tak dobre ako doma.
Stranka Bonvivanov je pre mna prijemnou navstevou hlavne aj kvoli jej zakladatelky Tanicky /z Cistinky/, ktorej recepty by mali byt zviazane v zlatej kucharskej knihe a pouzivane v kazdej domacnosti, kde chcu dobre varit.
Hlavne novi kuchtici, aby zacali spravne!