Články

V prvom článku o kysnutom ceste sme si vysvetlili, ako z múky a droždia pripravíme kvások. Teraz prejdeme k ďaľším surovinám. Aký je…
Kysnuté cesto je pre mnohých strašiakom. Sama som ho bála a po pár prvých neúspešných pokusoch, som si dala radšej “pauzu”. Prišli ale…
Niet nad vianočku s poriadnym pravým maslom. Vláčnym, lahodným a… veľakrát nie je také, za aké sa vydáva. Konkurenčný boj má istotne aj…
Malá inšpirácia z kuchyne mojej maminky :)
Zázvorový čaj môžete piť nielen potom, čo u vás prepukne prechladnutie, ale aj ako prevenciu. Pozrite sa, ako zázvorový čaj pripraviť, aby…
Dnes ráno som otvorila mail a povedala WAU! Už dlho som chcela napísať článok s odpoveďou na vašu častú otázku, a to: "Ako nahradiť našu…
V tejto časti sa budem venovať hlavne kysnutiu cesta. Je to kritická fáza, ktorá zásadne ovplyvní budúci výsledok nášho snaženia. Bez…
V prvej časti som vysvetlila, ako založiť štartér. Dostávame sa teda do bodu, kedy môžeme pripraviť kvások a začať piecť. Predchádzajúci…
Hovoriť o výnimočnosti domáceho kváskového chleba nie je ľahké. Najlepšie je ho ochutnať, pretože kto ochutná, ten hneď pochopí :) V…
Nie že by som sa chcela sťažovať... Ale viete čo? Celkom na to chuť aj mám. I keď takto verejne z toho šípim prúser, risknem to. V tomto…
Každý, kto rád varí, sa určite zamýšľal nad otázkou, ktorý riad je najlepší. Svetoví šéfkuchári odporúčajú liatinový. Tiež som ho vyskúšala…
V mnohých receptoch sa uvádza, že obilniny, strukoviny, orechy a semená je dobré pred prípravou namočiť. Viete prečo? Čo sa vlastne pri…
Každý sme individuálny. Inak vyzeráme, inak sa správame a aj náš metabolizmus nefunguje rovnako. Všetky tieto odlišnosti sú zapísané v…
Pálivé jedlá majú svoje čaro. Kto má štipľavé rád, vie o čom hovorím. Každopádne, čili papričky vedia byť zrádne. Niekedy neodhadneme ich…
Ako vzniká lahodné a krásne do hneda sfarbené jedlo? Šťavnaté steaky s krustou na povrchu, chrumkavá fritovaná cibuľka, opečené toasty a…
Sušienky (alebo cookies) sú všeobecne obľúbené koláčiky. Niekto má rád chrumkavé, niekto zase mäkké a šťavnaté, niekto čokoládové a iný…
Len malá inšpirácia z kuchyne mojej maminky :)
Dlho ma lákalo ochutnať a skúsiť v kuchyni kakaové maslo. Až prišiel ten deň a ja som si ho hneď zamilovala.
V mnohých receptoch používame tento druh sladidla namiesto cukru. Aký to má význam a v čom sú sladenky iné, prípadne lepšie než cukor?
Čerešne patria do skupiny "Superovocie". Majú unikátne zloženie antioxidantov. Zaujímavé je, že posledné výskumy ukazujú na výborne účinky…
Kamarátka sa ma spýtala: "Máš nejaké návrhy na potraviny, ktoré je dobré jesť radšej večer, lebo sa po nich dobre zaspáva? A ktoré radšej…
Každý vie, že vitamíny sú pre správne fungovanie nášho tela esenciálne. A každý vie, že ak chceme byť zdraví, treba dbať na to, aby sme ich…
Mandle predstavujú výbornú pochutinu, ale obohatia aj zložitejšie jedlá. Dajú sa použit naslano aj nasladko. A sú mimoriadne zdravé.
Hrášok sa nezdá. Pre niekoho celkom obyčajná nudná zelenina, ale pravda je taká, že obsahuje veľké množstvo minerálov, vitamínov, vlákniny…