Keramika v kuchyni

emko ~ 9. október 2024 - 7:58

Som zástankyňou toho, že kuchyňa by nemala byť preplnená vecami, ktoré slúžia len ako pracholapky. Keď už niečo kupovať, tak nech je to praktické, funkčné a nadčasové. Ideálne taký kúsok, ktorý jedného dňa zdedia aj moje deti ako rodinný drahokam. Už dlho fandím liatine, ale teraz som objavila čaro keramiky. Narazila som na malú rodinnú firmu Elima, ktorú vedú nesmierne sympatickí ľudia a predávajú nádherné ručne vyrábané výrobky.

Poctivú výrobu, pri ktorej každý produkt predstavuje hodiny a hodiny odbornej práce si veľmi vážim. Táto práca sa ani nedá robiť inak než s citom a láskou. A práve to je dôvod, prečo som sa rozhodla podeliť o ich príbeh a produkty.

Keramika Elima nie je len ďalším kúskom riadu, ktorý si vystavíte na poličke. Je to prepracovaný a trvácny produkt, ktorý zvládne aj tie najvyššie teploty (až 1270 °C!), čo znamená, že v nej môžeme piecť všetko od chleba cez zapekané pokrmy až po sviatočnú pečienku. Navyše, nádoby majú veľmi odolnú glazúru, ktorá chráni riad pred poškriabaním či otĺkaním a zaručuje, že budú vyzerať krásne aj po rokoch každodenného používania. A čo sa estetiky týka, na takto krásne výrobky je radosť pozerať.

Praktické tipy, ako používať keramiku v kuchyni

  1. Pečenie: Vďaka rovnomernej distribúcii tepla je keramika ideálna na pečenie chleba, koláčov a mäsa. Formy na pečenie zabezpečujú krásne prepečenie a rovnomernú farbu jedál.

  2. Zapekanie: Ak máte radi zapekané pokrmy, keramika im dodá chrumkavú kôrku a zároveň ostanú šťavnaté.

  3. Servírovanie: Keramické misy sú nielen estetické, ale udržia jedlo dlhšie teplé. Jednoducho ich vyberiete priamo z rúry a môžete servírovať – bez potreby ďalších riadov na prestieranie.

  4. Mikrovlnka a umývačka: Ak potrebujete rýchlo ohriať jedlo, keramika Elima je odolná aj voči mikrovlnnému žiareniu a môžete ju umývať v umývačke bez obáv zo straty kvality alebo lesku.

  5. Estetické doplnky: Keramické vázy, hrnčeky a svietniky sa skvele hodia ako dekoratívne prvky v kuchyni či na jedálenskom stole. Môžete ich ľubovoľne kombinovať s rôznymi dekoráciami a dodajú vášmu domovu hrejivú atmosféru.

Ako mama viem, aké dôležité je mať doma riad, ktorý vydrží aj občasné nárazy alebo pády. A presne to ich produkty zvládajú. Po všetkých tých rokoch každodenného používania tento riad nestráca na svojej kráse. Takýto druh investície má zmysel, pretože nekupujem len vec – kupujem kúsok rodinnej histórie, ktorý sa bude odovzdávať z generácie na generáciu.

Odporúčam pozrieť si ich kompletnú ponuku na ich stránke Elima. Či už hľadáte praktické formy na pečenie, elegantné servírovacie misy, alebo len krásny hrnček na vašu rannú kávu, určite si vyberiete kúsok, ktorý vás bude tešiť každý deň.

Nezabudni sa s článkom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Ďalšie články
Sladkosti, dezerty, koláčiky, bonbóniky... Sladká chuť je niečo, čo si väčšina z nás zamilovala už od detstva. No správny výber sladidla v…
Plánujete romantickú večeru a chcete, aby všetko prebehlo dokonale? Či už je to váš prvý spoločný večer alebo oslavujete výročie, správna…

Zdielaj