emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

1. 10. 2024
Pri smažení cuketových placiek je dôležitá konzistencia cesta, aby sa nelepili, netrhali a pekne držali pokope, pričom budú na…
17. 9. 2023
Vedieť upiecť domáci kváskový chlieb je nemalá frajerina. Ale hlavne je to obrovská dobrota! Kváskový chlieb je oveľa chutnejší…
2. 12. 2014
Karamelový medovník musí mať snáď každý rád. Voňavý a sladký, jednoducho nebíčko v papuľke :)
4. 8. 2024
A zase jeden recept na naše obľúbené pagáče, tentokrát bryndzové. Ak sa vám podarí zohnať fajnovú čerstvú bryndzu, skúste okrem…
18. 9. 2024
Jogurtové nekysnuté cesto používala moja babka pri pečení odjakživa. Hlavne na jeseň, keď sa piekli štrúdle. V tomto recepte je…
27. 11. 2013
Piškóty idú u nás doma na dračku! Preto uz dlhšie skúšam vylepšiť čo najviac domáci piškótový recept. Aby s tým nebolo až tak…
16. 8. 2013
Tento koláč je z obyčajného bezvaječného kysnutého cesta, na vrchu slivky pokryté tvarohovou plnkou. Koláč je šťavnatý a veľmi…
3. 5. 2015
Možno tento krémeš poznáte. Je to starý recept a krémeš sa mi vždy vydarí. Spodný a vrchný plát tvorí lístkové cesto, stredná…
9. 9. 2016
Kuracie stehná jemne potierané medovou marinádou nie sú až tak sladké, ako by sa zdalo. Hruškového čatní je zase ostro-kyslo-…