emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

8. 2. 2014
Tieto rožky sú skutočne chrumkavé. Čerstvo upečené (ak ich nezjete) treba dať do mrazničky a po vybratí budú opäť chrumkavé. A ak…
14. 2. 2015
Mozzarella, rajčiny a bazalka sú nesmrteľná kombinácia. Stačí sa trochu pohrať a hneď dostaneme zaújímavé verzie klasického…
11. 5. 2013
Recept na tento tradičný český ľudový pokrm som tentokrát vyskúšala uvariť podľa "Učebnice vaření pro vyšší třídy obecných škol a…
15. 11. 2023
Nepečené oblátkové koláčiky s karamelovo - orieškovou plnkou. Kto by ich nemal rád? U nás miznú z krabice vianočného pečiva ako…
16. 8. 2024
Keď nastane čas grilovačiek, okrem našich klasických žemlí sa oplatí upiecť žemle hamburgerové. Hamburgerové žemle nemajú výraznú…
22. 6. 2014
Keď je sezóna ovocia, vymýšľame nové a nové recepty. Niekedy siahneme po tých starších osvedčených a inokedy hľadáme novú…
14. 8. 2016
Táto dusená hovädzinka na víne sa podáva s čerstvou cestovinou, posypaná strúhaným syrom. Je to naozaj lahôdka, prevoňaná…
12. 12. 2013
Kokosové mlieko máme veľmi radi. Len mám pocit, že čo plechovka, to iné zloženie. Samozrejme je dnes možné naraziť aj na kvalitné…
19. 5. 2017
Ľahký, svieži koláčik. Najlepšie chutí vychladený. Pečieme ho v okrúhlej forme s priemerom 26 cm a odnímateľným dnom. Korpus je…