emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

30. 1. 2024
Maslové halušky sú skvelá príloha ku klasickým jedlám, ako je napríklad kura na paprike. Ale dajú sa podávať aj ako samotné jedlo…
22. 9. 2013
Dobrého chutného domáceho pečiva nie je nikdy dosť. Tieto super rýchle žemle pečiem rada, lebo sú raz-dva hotové. Cesto nemusí…
16. 6. 2022
Z čerstvých jahôd sa dá pripraviť samozrejme džem, domáca zmrzlina alebo rôzne sladké rezy. Ale asi úplne najjednoduchšie je…
26. 3. 2025
Výborná, jemná, stará známa desiatová klasika. O tom, že frankfurtská polievka je grunt niet pochýb. Zvlášť v sychravých dňoch,…
2. 11. 2024
Tieto kvietky - koláčiky sú podobné ako linecké. Cesto je bez cukru, bez vajec a zo špaldovej múky. Preto ich môžu aj cukrovkári…
1. 4. 2014
Toto je jeden naozaj skvelý recept. Jedná sa o lahodnú verziu klasických dukátových buchtičiek, vylepšenú o jedinečnú chrumkavú…
16. 4. 2025
Judášky, alebo Jidáše, sú veľkonočné pečivo v tvare stočeného povrazu. Tradične sa podávajú na Zelený štvrtok. Dobrá správa je,…
14. 5. 2013
Jednoduchý, tvarohový s ovocím, voňajúci po citrónoch. Čo viac si priať? Koláč je nielen šťavnatý a osviežujúci, ale aj pekne…
27. 3. 2024
Brokolicový nákyp so syrom môže byť ľahký bezmäsitý obed, alebo večera. Brokolicový nákyp sa dá jesť samotný, alebo so zemiakovou…