emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

1. 10. 2017
"Hubárčenie je najlepším liekom proti stresu" A myslím, že je to pravda. Ranná rosa, pomaly stúpajúca hmla, praskanie vetvičiek,…
6. 4. 2016
Pražma kráľovská (tiež doráda) je typická stredomorská ryba, ktorú že vraj starí grékovia zasvätili bohyni Afrodite. Má jemné,…
12. 6. 2013
Kura na tento spôsob máme veľmi radi. Je to rýchle, šťavnaté a veľmi jednoduché. Môžete použiť kuracie prsia, alebo vykostené…
26. 10. 2016
Šťavnaté a voňavé kuracie stehná pripravené na jednej panvici. Je to výborná rýchla večera. Ak máte kuracie krídla, môžete použiť…
23. 8. 2014
Otvorím chladničku hladná ako vlk a tam nič. Ok... pár reďkoviek, trochu listového šalátu, nejaké vajcia a troška uvarenej ryže.…
2. 10. 2016
Ak máte radi tvarohové buchty, tak tento koláčik si zamilujete. Je síce z kysnutého cesta, ale je jednoduchý a rýchlo hotový.…
21. 11. 2013
Valašský frgál sa na Morave pečie už skoro 200 rokov. Recepty sa dedia z generácie na generáciu. Najčastejšie používaná plnka je…
1. 6. 2024
Ďalší klasický recept z kuchyne našich starých mám, ku ktorému netreba príliš veľa slov. Je to jednoduchý recept, mäso je…
28. 6. 2019
Malinová torta pre slávnostné príležitosti. Korpus je stará odskúšaná klasika, džem domáci marhuľový a krém z malín dokonalej…