emko

ornament

Zavárané pečené mäso

Zavárané pečené mäso

Ďalší absolútne fantastický recept od mojej maminky. Ako inak, keďže je to Pani kuchárka! K tejto dobrote máme jednu už legendárnu vtipnú rodinnú historku, ktorú spomeniem o chvíľu. Ale teraz k veci...

Študentský hrnkáč

Študentský hrnkáč

Tento hrnčekový koláčik zvládnu aj začiatočníci. Jednoduchá príprava, netreba mixér, ani váhu. Je šťavnatý a zvyčajne veľmi rýchlo aj zjedený :)

Rozpis je na jeden menší plech, alebo pekáčik.
1 hrnček - 250 ml

Balatónska špecialita

Balatónska špecialita

Recept je to veľmi jednoduchý, minútka. Niekto toto jedlo volá aj Fraštacká pochúťka. Zajedá sa chlebíkom a zapíja pivom, alebo vínom. Nikdy sa ho nerobí veľa. Vždy len jednotlivá, pre každého čerstvá porcia, ktorá sa ihneď konzumuje.

Rozpis je na dve porcie.

Zemiakové placky s kapustou a syrom

Zemiakové placky s kapustou a syrom

Zemiaky, kyslá kapusta a syr sú skvelá kombinácia. Ak máte obyčajné slovenské recepty radi, tak tieto placky vás nesklamú. Sú tenké a chrumkavé, kapusta dodá telu kopec vitamínov. Výborné jedlo hlavne na zimu.

Zapekaný karfiol

Zapekaný karfiol

Karfiol je výborná zelenina plná vitamínov a minerálov a dá sa zapekať na mnoho spôsobov. Zapekaný karfiol ochutený rôznymi bylinkami a koreninami, zapekaný karfiol v bešameli, vynikajúci je aj zapekaný karfiol v jogurte.