emko

ornament

Pikant

Pikant

Ak sa vám podarí z letnej úrody zavariť aspoň pár pohárikov pikantu, určite neobanujete. Tento pikant je podľa receptu našej babky. Máme ho radi len tak, na maslový chlieb. No využijeme ho aj ako pochutinu k mäsu, alebo ho pridávam aj do varenia. Pikant má úžasnú ostro - sladkú chuť.

Ovocná koža

Ovocná koža

Tieto doma vyrobené pásy voňajúce ovocím moju maminku voľakedy docela uchvátili. A nielen ju, ale aj celé Slovensko. Dostala sa s nimi do finále jednej televíznej gurmánskej súťaže. Tak dúfam, že už to samo o sebe je dostatočný dôkaz, že tento recept stojí za to :)

Malinová torta

Malinová torta

Malinová torta pre slávnostné príležitosti. Korpus je stará odskúšaná klasika, džem domáci marhuľový a krém z malín dokonalej chuti.
Forma je s priemerom 28 cm.

Marhuľový koláč s posýpkou

Marhuľový koláč s posýpkou

Voňavý, šťavnatý a veľmi chutný marhuľový koláč s posýpkou. Takéto koláče piekla naša babka. Robievala aj slivkové, ale tieto marhuľové sú asi ešte lepšie.

Rozpis je na dva menšie, alebo jeden väčší plech.

Zemiakové pagáče

Zemiakové pagáče

Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové pagáče sú nielen mäkučké a šťavnaté, ale dlho vydržia a nestvrdnú. Pečiem ich väčšinou vtedy, keď mi ostanú varené zemiaky, alebo keď idem k obedu robiť zemiakový šalát, či opekané zemiaky (varené v šupkách). Uvarím len o dva viac, aby bolo na pagáče :-)