emko

ornament

Makovo-slivkový béleš

Makovo-slivkový béleš

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy tvarohové, slivkové, orechové, marhuľové... ale vždy boli vynikajúce.

Základom týchto perfektných koláčov je vždy tenké kysnuté cesto a na ňom veľké množstvo plnky, či ovocia. Ja som dnes zvolila kombinovanú variantu makovej plnky so slivkami.

Rozpis je na jeden veľký plech 35x35 cm.

Pljeskavica

Pljeskavica

Známa mäsová pochúťka z balkánskej kuchyne. Originálne by sa mala pripravovať zo štyroch druhov mletého mäsa - hovädzie, bravčové, jahňacie a teľacie.

Bruschetta

Bruschetta

Klasická vôňa Talianska. Kúzlo bruschetty spočíva v jednoduchosti a kvalite použitých surovín. Na bruschettu treba mať ľahký nadýchaný chlieb s vypečenou kôrkou, alebo chlebovú bagetu. Domáce letné voňavé paradajky, čerstvú bazalku, kvalitný olivový olej a tiež cesnak nekupujte čínsky, ale použite náš domáci.

Maková bublanina

Maková bublanina

K príprave tejto rýchlej hrnčekovej bublaniny vám okrem plechu na pečenie o veľkosti 28 x 40 cm stačí jedna miska a jedna metlička. Ovocie môžete dať aké chcete, ale najchutnejšia je s čerstvými slivkami.

Hrnček - 250 ml.