emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

27. 10. 2024
Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký…
14. 5. 2013
S bratislavským plieckom ste sa možno stretli v závodnej jedálni, no možno nechutilo. Lebo rozvarená zelenina v zrazenej…
12. 4. 2024
Niet nad rýchle a jednoduché dezerty! Korpus na túto piškótovú roládu vás určite nesklame. Recept zvládne každý a roláda sa vždy…
3. 10. 2022
Iste mi mnohí dáte za pravdu, že najrýchlejšie pečenie je pečenie z lístkového cesta. Mám rada jeho chuť i vôňu. Robievam aj…
3. 9. 2024
Stroganov je populárny, pôvodom ruský pokrm, pripravený z kvalitného hovädzieho mäsa s omáčkou z uhoriek, húb a cibule. Pôvodne…
27. 11. 2013
Piškóty idú u nás doma na dračku! Preto uz dlhšie skúšam vylepšiť čo najviac domáci piškótový recept. Aby s tým nebolo až tak…
11. 1. 2025
Takýto fajný paprikáš, ešte k tomu s domácimi haluškami, ach to je dobrota. Ako deti sme ho milovali. A ešte radšej sa pozerám,…
19. 10. 2013
Recept na tento chlieb je krôčikom ďalej od ešte jednoduchšieho hrnčekového chleba pre začiatočníkov. Akurát sa trochu prekladá,…
19. 10. 2016
Chutný koláč z ovsenej kaše s pridaním orieškov, to je základ tohto receptu. Nie je to klasické cesto, ale po upečení koláč…