emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

4. 8. 2020
Ražniči je veľmi vďačné jedlo vďaka tomu, že recept je variabilný a hlavne jednoduchý. Pripravovať sa dá na ražni, na grile, na…
6. 11. 2023
Hustá desiatová gulášová polievka, ku ktorej stačí kus domáceho chleba.
6. 4. 2016
Toto jedlo je plné užitočných látok, ktoré napomáhajú v prevencii rakoviny, srdečných ochorení, upravujú tlak a cholesterol a…
24. 5. 2013
Mäso s výbornou omáčkou, ktorej dá šmrnc víno a čerstvé bylinky.
9. 11. 2015
Nie je nič ľahšie, ako upiecť chutný šťavnatý jablčník bez prípravy cesta. Dôkazom je aj tento jablčník. Pri jeho príprave v…
21. 2. 2014
Francúzske bagety, domáce chrumkavé bagety? Nevedela som ako tento recept nazvať ;) Každopádne už dlhšie experimentujem a týmto…
15. 7. 2013
Niekto považuje šťavel za burinu, ale taká fajná šťavelová polievka je hmmm :) Šťavelové lístky sú kyslé a zdravé. Obsahujú…
11. 5. 2014
Vysmážané ryžové guľky sa často robia v Taliansku a že vraj pochádzajú zo Sicílie, kde sa robili už v 10. storočí pod menom…
27. 2. 2024
Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy v…