emko

Moje články

ornament

Veľké slané rožky

Veľké slané rožky

Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete prekvapení, ako si tento recept obľúbite. Nemusia sa báť ani začiatočníci.

Podľa tohto receptu urobíte 8 veľkých (alebo 12 menších) slaných rožkov.

Sladenku v recepte môžeme nahradiť medom, alebo cukrom.

Držková z hlivy

Držková z hlivy

Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky. Aj ich celkom chápem :)

Práve pre takýchto stravníkov je vhodnou variantou uvariť držkovú z hlivy. Postup je skoro ten istý, čas prípravy oveľa kratší a chuť výborná.

Rýchly jablkový perník

Rýchly jablkový perník

Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá vôňa...

Rozmery plechu cca 23x30cm. Použite radšej menší plech, alebo tortovú formu s vyšším okrajom, aby z perníka nebola placka.

Hovädzie dusené mäso

Hovädzie dusené mäso

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila hovädzie dusené fantasticky a omáčka bola extra fajnová. Takže nech sa páči, tu je základný recept, ktorý sa vám určite podarí. Hlavné je dodržať postup prípravy a nenáhliť sa.

Makové slíže

Makové slíže

Slíže, rezance, nudle. S makom, cukrom a samozrejme poliať roztopeným maslom. Tá vôňa a chuť je návratom do detstva. A dobrá na nervy :)

Nie je to zložité, aj keď v dnešnej dobe väčšinou každý kupuje cestoviny hotové. Ale domáce sú jednoducho domáce.

Sypaný tvarožník

Sypaný tvarožník

Jednoduchý a vynikajúci tvarohový koláčik, ktorý vydrží niekoľko dní. Dokonca čím je odležanejší, tým je chutnejší.
Cesto je tenučké, plnka bohatá a najlepšia je vrchná maslová časť. Pripomína drobenku z poctivých babkiných koláčov. A ako sa vám pri pečení rozvonia kuchyňa. Lepšia vôňa snáď ani neexistuje :)

Hrnček - 250 ml
Plech - 28 x 36 cm