emko

Ahoj!

Moje meno je Emília a vitaj na Bonvivánoch!

Som mama dvoch najúžasnejších chlapcov na svete a mojím tretím miminkom sú Bonviváni. Foodblog, kde už niekoľko rokov zbieram tie najlepšie recepty a rady, ako poctivo po domácky variť a piecť.

Bonviváni sú o receptoch, na ktorých sme odrastali a ktoré naozaj fungujú.

Naučiť variť sa môže každý, netreba sa ničoho báť.
A naučíš sa variť tak, že ťa nič nezaskočí. Do pol hodiny vykúzliš rýchlu večeru alebo zákusok aj zo zbytkov v kuchyni. Stačí vedieť trochu techniky a poznať nejaké finty. A nebáť sa to skúsiť :)

Variť podľa bonvivánov znamená variť poctivo, tak aby bolo doma vždy všetkého dosť, nestálo to veľa a všetkým chutnalo.

Recepty sú podrobne vysvetlené. Občas pridaný moderný nádych, užitočná rada, alebo praktická alternatíva. Cieľom je, aby variť zvládli aj začiatočníci a aby pokročilejší našli inšpiráciu.

Veľmi dúfam, že sa ti Bonviváni budú páčiť.
Ak máš otázky okolo Bonvivánov, prosím, kontaktuj ma na emko@bonvivani.sk, rada na všetko odpoviem.

Želám pohodovú náladu pri varení a dobrú chuť! :)

A ešte jedno. Ak sa ti páči projekt Bonviváni a chceš ma podporiť, budem veľmi rada a vďačná za každú pomoc. Nemám žiadnych sponzorov a web udržujem na vlastné náklady, čo ako mama samoživiteľka je niekedy vzrúšo :)
Preto každá korunka veľmi pomôže a ja budem môcť ďalej pripravovať recepty a články v čo najlepšej kvalite, aby bonviváni naučili variť a piecť čo najviac ľudí :)

 

28. 10. 2023
Brioche Chinoise je francúzsky koláč z nadýchaného maslového cesta s vanilkovo - čokoládovou náplňou. Recept nie je náročný, s…
15. 11. 2013
Raz za čas dostane chuť na pizzu asi každý. A je to vďačné rodinné jedlo, kedy môžu pomáhať malí aj veľkí. Recept na túto pizzu…
11. 5. 2013
Nedeľná klasika, svadobná polievka, liek proti chrípke a nachladnutiu, alebo "poopičný vyprošťovák". Ráno postavíme na sporák…
2. 8. 2024
Vodouch je čierny kakaový, extra šťavnatý koláč ku kávičke. Vodouch volajú tiež "Šalamoun", alebo "Šalamúnové rezy" a jeho…
15. 6. 2024
Pľundrové cesto je niečo medzi klasickým kysnutým a lístkovým cestom. Je nadýchané, chrumkavé a zároveň vláčne. Strašne dobré :)…
12. 12. 2013
Tieto karamelky pripomínajú poľské krowky. Len sú iné v tom, že krowky sa varia a tieto karamelky sú pečené v rúre.
8. 1. 2014
Jednoduchá príprava, výborná chuť, ktorá trochu pripomína boloňské lasagne. Toto je však rýchla a lacná predvýplatová varianta…
9. 12. 2023
Vaječné venčeky z odpaľovaného cesta máme doma všetci radi. Hodia sa na sviatočné príležitosti a patria aj medzi vianočné recepty…
19. 6. 2024
Tvarohové guľky bolo prvé jedlo, ktoré som sa naučila variť. Učila ma ho ešte moja babička a dnes ho učím zase ja svoje deti. Aj…