Tento koláčje vždy chutný a bleskovo zjedený. Veľmi závisí od kvality spracovaného odpaľovaného cesta, teploty rúry na pečenie a akosti vajec.

Ak máte radi karamelové chute, určite vyskúšajte :)

Krémeš Tatry

Suroviny

 

Cesto:

6

ks vajce

150

g múka hladká

125

g stužený pokrmový tuk

250

ml voda
štipka soľ

Krém:

300

g cukor kryštál

150

ml voda

80

g puding vanilkový

500

ml mlieko

250

g maslo

750

ml smotana na šľahanie

50

g orechy vlašské

Odpaľované cesto nie je zložité, len treba vedieť ako na to. Do hrnca dáme variť vodu so soľou a pridáme tuk.

Do vriacej vody dáme naraz všetku múku a varechou miešame asi tri minúty - odpaľujeme. Ak je cesto príliš riedke a mastné, prisypeme ešte múku a odpaľujeme ďalej. Miešame rýchlo, aby sa nenarobili z múky hrudky. Použite kvalitnejší hrniec, kde sa vám cesto nepripáli.

Odpálené cesto preložíme do misky a necháme voľne vychladnúť.

V hrnci pripravíme z cukru karamel a pridáme doň vodu, aby sa rozpustil.

V pohári rozmiešame pudingový prášok s mliekom, prilejeme do tekutého horúceho karamelu a pri neustálom miešaní uvaríme hustý puding. Ten necháme vychladnúť.

Do cesta postupne prišľaháme po jednom celé vajcia.

Vznikne vám lepivá hmota - dobré znamenie, že je cesto v poriadku.

Hmotu rozdelíme na dva diely a každú časť stierkou rozotrieme na vymastený plytký veľký plech. Ide to dosť ťažko, ale ide to. Treba cesto pritláčať o plech a pomaličky rozotierať.

Plech vložíme do horúcej rúry na 200 stupňov, zatvoríme a necháme asi 15 minút piecť. Rúru pri pečení neotvárame!

Oba upečené pláty necháme vychladnúť.

Na jeden nanesieme karamelový krém, ktorý pripravíme tak, že do vychladnutého karamelového pudingu prišľaháme maslo a vmiešame mleté orechy.

Na krém nanesieme vyšľahanú tuhú šľahačku.

Zakryjeme druhým plátom cesta a dáme stuhnúť do chladničky, aby sa zákusok lepšie krájal.

Hotový nakrájame na štvorce a pocukrujt, aby vyzeral ako zasnežené vrcholky Tatier :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil klaura
~ 25.07.2013 - 22:10

toto je krásny zákusok ... mám naň aj recept, len odvaha na odpaľované cesto mi akosi chýba ... možno podľa tvojho návodu by som aj skúsila ... :))))))