Pre mňa je tento krémeš zo všetkých krémešov ten najlepší! Mama ho mala uložený medzi zažltnutými papierami v starej krabici receptov.…
Bobáľky! Iné názvy v nárečiach sú: opekance, pupáky, pupáčiky, pupáčky.. Tieto chutné kúsky kysnutého…
Oblíž prst je jeden z našich najobľúbenejších zákuskov. Šťavnatý, ľahučký a sladučký. Nesmie chýbať na…
Neviete čo so zvyšnými bielkami? Tak okrem klasických…
Nielen dobrota, ale veľmi vhodné ako domáce ozdoby na stromček. Ak vám ostanú bielka pri príprave…
Aby sa kokosky rozplývali na jazyku, je potrebné ich správne pripraviť. Preto treba dodržať dávkovanie cukru, aj keď sa…
Nepečené oblátkové koláčiky s karamelovo - orieškovou plnkou. Kto by ich nemal rád? U nás miznú z…
Podobné laskonkám a možno ešte lepšie. Z krehkého orechového cesta, s čokoládovou…
Majolkové koláče - čučoriedkové s tvarohom a drobenkou.
Majolka - majonéza, použitá…
Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá…
Helenské rohlíčky sú tradičné koláčiky.
Cesto je bezvaječné, kysnuté, mäkké, dobre sa s ním pracuje, vôbec nelepí. Helenské…
Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám…
Fenomén českej kuchyne vždy bola, je a bude sviečková na smotane. Príprava tejto delikatesy však vyžaduje trpezlivosť a lásku k vareniu…
Toto je výborný recept na nadýchané, jemné, slané pletienky. Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť, takže máme rýchlo napečené. A verte či nie…
Lupačky voľakedy predávali v našom mestečku na rohu pri škole v mliečnom bare. K nim tety varili voňavé kakao, ktoré…
Mäkký a šťavnatý jablkovo-makový závin z kysnutého cesta. Rozpis surovín je na dva veľké záviny.