- Prihláste sa alebo sa zaregistrujte, aby ste mohli pridávať komentáre.
Nielen dobrota, ale veľmi vhodné ako domáce ozdoby na stromček. Ak vám ostanú bielka pri príprave vianočných koláčikov, tak ich v tomto recepte krásne využijete. Okrem koliesok môžete pripraviť aj pusinkové koláčiky, ako je ukázané v závere postupu.
Suroviny
Sezóna
Najskôr vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom. Do tohoto snehu potom prisypeme práškový cukor a zo dve lyžice citrónovej šťavy. Šľaháme ďalej, až sa vytvorí hustá pena. Tou potom na papiere nastriekame kolieska a posypeme ich farebnými ozdôbkami. Vložíme do rúry a sušíme na 70 stupňov skoro hodinu. Treba vyskúšať koliesko podvihnúť a keď odspodu nelepí, tak je to hotové.
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:
Komentáre
Janaja ~ 2. december 2015 - 8:44
Vnúčatká toto pečivko milujú :), len som doteraz nemala ten správny pomer surovín a vždy sa mierne roztiekli a nedržali tvar...ďakujem za recept
Zuzliak ~ 26. december 2013 - 6:09
A viete, ze taketo venceky sa tuto u nas v Belgicku vesaju na stromcek ako u nas medovnicky? Potom vam k nim ani krem nechyba ;)
Tana ~ 26. december 2013 - 8:10
In reply to A viete, ze taketo venceky sa by Zuzliak
Zuzka veď aj ja ich vešiam na stromček :-)
Zuzliak ~ 26. december 2013 - 8:12
In reply to Zuzka veď aj ja ich vešiam na by Tana
No ja som tieto nasla ako jedine typicky belgicke ozdoby na stromcek z minulosti :)
Tana ~ 26. december 2013 - 8:15
In reply to No ja som tieto nasla ako by Zuzliak
Môže byť. U nás kedysi dávno ich predávali v cukrárni pred Vianocami a boli sypané farebným kryštálovým cukrom. No ale domáce sú domáce :-)
vanilka111 ~ 8. december 2013 - 9:03
jeej,krásne,tak toto konečne vyskúšam. aj tak bude bielkov habadej .:-)