Výborná bryndza v chladničke, po zemiaky sa mi do obchodu nechcelo a všade, kam sa v kuchyni pozriem, na mňa mrkajú cukety. Tak som to skúsila :)
Prečo neurobiť halušky z cukety? Cuketu som ošúpala, aby neboli halušky zelené, pretože inak by mi deti frflali, že jedlo vyzerá podozrivo zdravo. A podarilo sa :) Muž mi nechcel veriť, že v haluškách naozaj nie sú zemiaky, ale len cuketa. Takže úspech a môžem vymýšľať, čo by sa z cukety ešte tak dalo...

Ak nemáte bryndzu, cuketové halušky sú výborné aj s vajíčkami tvarohom, špenátom, alebo sušenými rajčinami a pestom :)

Cuketové halušky s bryndzou

Suroviny

 

800

g cuketa

250

g múka polohrubá

1/2

KL soľ

1

ks vajce

400

g bryndza

Cuketu očistíme, odstránime z nej semienka a nastrúhame ju na jemno, prípadne rozmixujeme.

Cuketu zmiešame s múkou, vajíčkom a jemne osolíme. Vznikne cestíčko, ktoré drží pokope, ale nie je príliš tuhé. Vždy je lepšie dosypať radšej múku postupne, než to s ňou prehnať, aby neboli halušky tvrdé. Najlepšie je vždy jednu malú halušku uvariť a ochutnať, či je dosť slaná a nerozpadá sa.

Cuketové halušky uvaríme vo vriacej osolenej vode. Počkáme až vyplávajú na povrch a ešte minútku prevaríme.

Halušky vyberieme cedníkom do misky a premiešame s bryndzou. Už len uškvariť poctivú slaninku a môžeme podávať :)

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil frenchie
~ 04.08.2017 - 11:48

Tak toto by ma nenapadlo :D netreba nechať postrúhanú cukinu postáť a vyžmýkať z nej vodu?

Zobraziť profil emko
~ 04.08.2017 - 12:06

Ja som mala staršiu cuketu, z ktorej keď som odstránila mäkký stred so semienkami, tak mi ostala len pevná časť a tá vodu moc nepustila. Uvidíš akú máš cuketu a množstvo múky si prispôsob :)