Špagety s tuniakom a zeleninou

emko ~ 14. jún 2016 - 13:20

Ako deti sme milovali špagety "načerveno". Mama nám ich robila z vojenských konzerv, ktoré nosil otec zo služby. Nabrali sme vždy plné taniere: špagety, červená omáčka a kopec syra samozrejme.
Táto verzia je s tuniakom a veľmi nám chutí. Určite skúste, je to oveľa lepšie než kupovať hotové omáčky v obchode.

Suroviny

Na oleji orestujeme nastruhané karotky a menší zeler spolu s nadrobno nakrájanými menšími cibuľami a cesnakom. Pridáme štipku chilli, cukor a soľ. Restujeme na strednom plameni asi 10 minút, kým sa zelenina pekne prepečie.

K prepečenej zelenine pridáme tuniaka, paradajkový pretlak a bazalku. Konzervy z paradajkového pretlaku vždy prepláchnem vodou a túto vodu tiež pridám do omáčky. Stíšime plameň a pomaly dusíme za občasného miešania asi 10 minút. Zatiaľ si môžeme uvariť špagety.

Pri podávaní môžeme posypať syrom. Ja mám aj rada pridať orestované žapmiňóny navrch. Omáčka vydrži bezpečne tri dni v chladničke. Ak vás špagety omrzia, môžete ju využiť na prípravu slaného koláča z lístkového cesta, ako náplň do raňajkových toastov namiesto kečupu a podobne..

Komentáre

klaura ~ 16. september 2013 - 12:31

Naši dnes chcú niečo ľahké na obed ... vraj dáke cestoviny ...
tak ... ďakujem za tip ...
idem si do záhrady po zeleninu ... :)

0

klaura ~ 16. september 2013 - 12:46

In reply to by emko

urobila som ... všetkým chutilo ... pridala som aj malú cuketu a namiesto pretlaku čerstvé rajčiny ... :) famózne ... :)))))ň

0

emko ~ 17. september 2013 - 10:17

In reply to by klaura

jaj to som rada :)

ono to vyzera obycajne, ale pre mna uz struhanie cerstveho zeleru a mrkvicky ako vonalo..to bol zazitok :)
a cuketu som mala tiez pripravenu, ze ju tam dam, ale som si povedala, ze zas toho spravim cely kybel a nezje sa to :)

0

klaura ~ 17. september 2013 - 12:55

In reply to by emko

veru dosť toho bolo ... ale znížila som množstvo mrkvy a zeleru ... ale my sme štyria dospelí ľudia ... z toho dvaja chlapi ... poriadni ... :)))))))

0

Tana ~ 12. júl 2015 - 11:34

Dnes budú k obedu, už sa teším :-)

0
Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj