Paprika v oleji

Táto paprika sa vám bude hodiť na chlebíčky. Je oveľa chutnejšia, než kupovaná.
Zavarujeme väčšie kusy a tie si potom podľa potreby nakrájame ako chcem.
Rozpis surovín na nálev v recepte je vždy na jeden sedemdecový pohár.
paprika kápia | ||
Na jeden pohár: |
||
1 |
KL | soľ |
1 |
PL | olej slnečnicový |
2 |
PL | cukor kryštál |
1/2 |
dl | ocot vínny biely |
6 |
ks | korenie čierne celé |
2 |
ks | korenie nové celé |
1/2 |
ks | list bobkový |
Hrubostenú papriku, alebo červenú kápiu očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Sparíme ich vriacou vodou. Do každého pohára na dno dáme korenie nové aj celé čierne, kúsok bobkového listu. Môžeme dať aj koliesko cibule a strúčik cesnaku.
Do pohára naskladáme papriky, nasypeme soľ a cukor. Nalejeme pol deci octu a zbytok dolejeme vodou, asi centimeter pod okraj. Na vrch dáme lyžicu oleja. Zaviečkujeme a sterilizujeme 10 minút, len toľko aby chytli viečka, aby nebola paprika mäkká. Po vysterilizovaní ich obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.