Hruškový koláč

Tieto koláče vyzerajú ako sladká pizza. Tenučké cesto a výborná plnka.
Rozpis je na 4 veľké, guľaté, hruškové koláče - frgále. Tento hruškový máme najradšej. Aj keď viem, že najlepšie sú zo sušených hrušiek, ja robievam na jeseň vždy z čerstvých.
Cesto: |
||
150 |
g | múka hrubá |
350 |
g | múka hladká |
200 |
g | mlieko |
100 |
g | cukor |
100 |
g | maslo |
3 |
ks | vaječný žĺtok |
40 |
g | droždie čerstvé |
štipka | soľ | |
2 |
ks | cukor vanilkový |
1 |
PL | kôra citrónová |
Hrušková plnka: |
||
2000 |
g | hrušky čerstvé |
2 |
PL | džem marhuľový |
badyán | ||
škorica mletá | ||
Drobenka: |
||
100 |
g | cukor |
100 |
g | múka polohrubá |
80 |
g | maslo |
Komentáre
Kamča
09.10.2013 - 19:23
klaura
09.10.2013 - 21:34
Žirafka
13.01.2014 - 11:12
Miuska
15.02.2014 - 11:49