droždie čerstvé

Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. S cestom sa výborne pracuje,…

Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete prekvapení, ako si tento recept obľúbite…

Judášky, alebo Jidáše, sú veľkonočné pečivo v tvare stočeného povrazu. Tradične sa podávajú na Zelený štvrtok. Dobrá správa je, že na…

Smažené pirôžky sú nostalgickou spomienkou na staré dobré študentské časy. Keď prišla jeseň, školský rok sa začal a s ním prišli aj…

Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové…

Možno by som ich ani trdelníkmi volať nemala, lebo tie originál trdelníky sa pečú na trdle nad ohňom. O tom by mohli písať skaličania,…

Tento makovník vyzerá pekne, chutí výborne a je celkom jednoduchý.
Nemusíte sa báť, že vám makovník praskne.
Pre zmenu sa…

Recept na bobáľky (iné názvy v nárečiach: opekance, pupáky, pupáčiky, pupáčky) mám z východu. U nás na Záhorí sa robili trochu inak,…

Tieto domáce nadýchané šišky chutia božsky!
Je to starý rodinný recept. Pripravujú sa z kysnutého cesta, s ktorým nie je žiadna…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy tvarohové, slivkové, orechové, marhuľové... ale…

Ako deti sme vyrastali na buchtách a koláčoch, ktorými nás zásobovala naša babka. U nás na Záhorí čučoriedky nerástli, koláče sa piekli…

Cesto v týchto pudingových slimákoch je veľmi jemné a dobre sa s ním pracuje. Plnka je zo zlatého klasu a hrozienok. A pri pečení sa vám…

Keď zavonia niekde na ulici zo stánku kebab v pita placke, tak je to vždy veľké lákadlo :)
Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma? Nie…

Všade dobre, v kuchyni najlepšie! Hlavne keď sa blížia sviatky :)
A k Veľkej noci patrí jednoznačne veľkonočný veniec.

Tak ako k vianociam patrí vianočka, na veľkonočné sviatky by nemal chýbať na stole mazanec.

Mazanec je ako sladký jednoduchý…

Naša babka, ako ju všetci voláme prišla raz na návštevu a pomohla upiecť jej legendárne tvarohové rožky.

Recept určite nektorí z…

Dukátové buchtičky, sladká klasika. Jemné buchtičky z kysnutého cesta upečené do zlatista a preliate hodvábnou žĺtkovou omáčkou.

Recept na super chrumkavé langoše. Žiadne vajce, žiaden tuk, žiadna smotana. Nie sú "koláčoidné". Nechceme predsa šišky, ale langoše!…

Toto je výborný recept na nadýchané, jemné, slané pletienky. Cesto nemusí skoro vôbec kysnúť, takže máme rýchlo napečené. A verte či nie…

Šišky jemné ako vánok. Jahodová pena na vrchu je výnimočne chutná. Z pol kila múky pripravíte 50 kusov ľahulinkých nadýchaných šišiek.…