Čučoriedkové koláče s tvarohom

Majolkové koláče - čučoriedkové s tvarohom a drobenkou.
Majolka - majonéza, použitá v kysnutom ceste je super. Už som skúšala viac receptov s majolkou a vždy som bola spokojná. Majolka obsahuje okrem vajec aj olej, preto do cesta už netreba žiaden tuk, je krásne elastické a dobre sa s ním pracuje. Po upečení sú koláče zvrchu krásne chrumkavé, no i na tretí deň sú vnútri mäkké a vláčne... a samozrejme veľmi chutné :-)
Cesto som robila v pekárničke, z tejto dávky mi vyšlo 16 väčších koláčov.
Cesto: |
||
200 |
ml | mlieko |
100 |
ml | majolka |
2 |
ks | vaječný žĺtok |
450 |
g | múka hladká |
20 |
g | droždie čerstvé |
1 |
ks | cukor vanilkový |
2 |
PL | cukor kryštál |
1 |
štipka | soľ |
Tvarohová plnka: |
||
500 |
g | tvaroh |
4 |
PL | cukor mletý (práškový) |
20 |
g | zlatý klas |
Drobenka: |
||
50 |
g | maslo |
5 |
PL | cukor kryštál |
5 |
PL | múka polohrubá |
Ostatné: |
||
1/2 |
l | čučoriedky |
1 |
ks | vajce |
Z uvedených surovín spracujeme kysnuté cesto. Kým cesto vykysne, pripravíme si drobenku a dáme ju do chladničky. Tiež pripravíme tvarohovú plnku. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 16 častí a narobíme maličké bochníčky. Každú bochník jemne rozvaľkáme a rukami vytiahneme od stredu ku krajom, ako keď robíme langoše. Tým bude okraj vyšší a stred kruhu tenučký.
Komentáre
maměnka
06.09.2016 - 20:09
zuzulafazula
10.05.2017 - 22:32
emko
11.05.2017 - 07:28
Elebia
18.11.2018 - 12:08
emko
03.01.2019 - 09:39
Iwua
11.01.2021 - 01:43