O tom, že karamelové zákusky všetkých druhov máme radi kedykoľvek a v akomkoľvek množstve, niet pochýb. Tento karamelový oblíž prst je jedným z nich :-)

Môžete tiež vyskúšať recept na klasický oblíž prst.

Karamelový oblíž prst

Suroviny

 

Cesto:

5

ks vajce

5

PL cukor kryštál

6

PL múka polohrubá

6

PL olej

4

PL káva

1/2

ks kypriaci prášok

Krém:

1

ks salko karamelové

2

ks puding vanilkový

200

g maslo

600

ml mlieko

Ostatné:

2

ks stužovač

600

ml smotana na šľahanie

Najskôr pripravíme cesto. V jednej miske vyšľaháme do tuha bielky s 2 lyžicami cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s 3 lyžicami cukru a postupne prišľaháme olej a kávu (uvarenú tureckú horúcu). Do žĺtkovej zmesi pridáme múku s kypriacim práškom a pomaly primiešame sneh. Cesto dáme na papier na plech a upečieme na 180 stupňov.

V mlieku uvaríme puding a po vychladnutí doň prišľaháme karamelové salko a zmäknuté maslo.

Karamelový krém natrieme na vychladnutý korpus. Dáme stuhnúť do chladničky.

Sladkú smotanu na šľahanie vyšľaháme so stužovačmi, aby držala tvar a natrieme na stuhnutý krém.

Karamelový oblíž prst nakrájame a môžeme posypať grankom, alebo strúhanou čokoládou.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil hviezdickaz
~ 30.10.2013 - 20:04

Ach jaj,ako mám chudnúť,keď sem furt dávate takéto dobroty? :)

Zobraziť profil Doli
~ 31.10.2013 - 10:00

waw, to vyzerá nebezpečne dobre, v sobotu máme oslavu, tak asi vyskúšam.

Zobraziť profil Doli
~ 03.11.2013 - 11:00

Tak som ho vyskúšala a mal úspech, je fakt vynikajúci

Zobraziť profil Tinika
~ 05.01.2014 - 11:29

mnaaam robila som na vianoce ale obycajny, keby viem ze aj taky je robim :D vyskusam určite

Zobraziť profil Katarína307
~ 09.03.2015 - 08:33

to salko tam ide normal z konzervy ci sa vari???? dakujem

Zobraziť profil emko
~ 10.03.2015 - 07:00

Salko mozes kupit dva druhy, jedno je uz hotove karamelove, to len vylejes priamo z konzervy. Druhe je normalne a to treba skaramelizovat uvarenim plechovky vo vode ;)