maslo

maslo

Máslo je mléčný výrobek. Obecně se vyrábí zakoncentrováním mléčného tuku (smetany) a následnou reverzí fází na emulzi vody v oleji. Klasické máslo obsahuje minimálně 80 % mléčného tuku, zbytek tvoří voda (do 16 %) a mléčná sušina (bílkoviny, laktóza).
viac >

Tento múčnik je náš rodinný klenot, ktorý robila naša drahá teta Darinka. Volali sme ho na záhorí ŠMORN, zrejme podľa známeho "…

Vodouch je čierny kakaový, extra šťavnatý koláč ku kávičke.

Vodouch volajú tiež "Šalamoun", alebo "Šalamúnové rezy" a jeho…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Béleše boli špecialitou našej babky. Piekla ich každý víkend. Raz boli makové, inokedy…

Tvarohové guľky bolo prvé jedlo, ktoré som sa naučila variť. Učila ma ho ešte moja babička a dnes ho učím zase ja svoje deti.
Aj…

V letnom období sa žiada letné ľahšie jedlo. Preto aj nás dnešný obed sa nesie v letnom duchu so závanom Itálie a vôňou chrumkavých…

Jednoducho neodolateľné. Kakaová piškóta s krémom plným tvarohu, poliata fantastickou polevou, zaručí mliečnu slasť na jazyku. Míša rezy…

Jednoducho neodolateľné. Kakaová piškóta s krémom plným tvarohu, poliata fantastickou polevou, zaručí mliečnu slasť na jazyku. Míša rezy…

Kôprová omáčka je kontroverznou pochúťkou. Niekto ju miluje a niekto zase nenávidí. Ja určite patrím do prvej skupiny :)

Dôležité…

Šišky jemné ako vánok. Jahodová pena na vrchu je výnimočne chutná. Z pol kila múky pripravíte 50 kusov ľahulinkých nadýchaných šišiek.…

Voňavý, šťavnatý a veľmi chutný marhuľový koláč s posýpkou. Takéto koláče piekla naša babka. Robievala aj slivkové, ale tieto marhuľové…

Jarná nátierka zo slovenskej bryndze, masla a cibuľky na čerstvom pečive - výborné raňajky.

Je to excelentný pán zákusok. Je v ňom všetko len to naj! Snehová jahodová pena ako v indiánoch, jemný žĺtkový krém s ananásom a korpus…

Záhorácka fazuľová polievka musí byť tak hustá, že v nej bude lyžica stáť! U nás v rodine sa táto polievka varila vždy…

Toto je zjednodušený recept na domáce trdelníky, ktoré obaľujeme v škoricovom cukre. Pečieme ich v horkovzdušnej rúre na obyčajnom…

Toto je zjednodušený recept na domáce trdelníky, ktoré obaľujeme v škoricovom cukre. Pečieme ich v horkovzdušnej rúre na obyčajnom…

Kysnuté koláče sú skvelé, pretože okrem toho, že sú chutné, tak vám rozvoňajú celú domácnosť. Tieto buchty sú pomerne rýchlo hotové, s…

Kysnuté koláče sú skvelé, pretože okrem toho, že sú chutné, tak vám rozvoňajú celú domácnosť. Tieto buchty sú pomerne rýchlo hotové, s…

Kysnuté koláče sú skvelé, pretože okrem toho, že sú chutné, tak vám rozvoňajú celú domácnosť. Tieto buchty sú pomerne rýchlo hotové, s…

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila hovädzie…