Podobné laskonkám a možno ešte lepšie. Z krehkého orechového cesta, s čokoládovou plnkou a poliate čokoládovou polevou. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť. Odolá len málokto :)

Z dávky v tomto recepte pripravíme dva plechy parížskych rožkov. Tak hor sa do pečenia!

Parížske rožky

Suroviny

Najprv vyšľaháme v miske tuhý sneh, potom pridáme cukor. Misku dáme nad paru a šľaháme celkom do zhustnutia, aby bol sneh teplý. Primiešame pomleté vlašské orechy zmiešané s lyžicou hrubej múky. Hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na papier na plechu nastriekame rožky. Vložíme do predohriatej rúry na 120 stupňov a pečieme pomaly asi 25 minút. Rožky sú krehké, ale nelámu sa. Je to cesto podobné laskonkovému.

Nad parou v miske vyšľaháme žĺtky s jedným celým vajcom, vanilkovým cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Necháme vychladnúť, znovu prešľaháme a prišľaháme maslo. Týmto krémom pomocou vrecúška nastriekame na rožky vlnky. Použijeme o niečo menšiu špičku, ako na spodné cesto. Takto pripravené parížske rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom namáčame v redšej čokoládovej poleve. Necháme stuhnúť a uskladníme do chladničky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil womAnka
~ 01.12.2014 - 21:01

tent recept mi tu prišiel ako na zavolanie :) tohtoročné Vianoce budeme mať všetci hyperglykémie po takých dobrotách, čo plánujem napiecť :D

Zobraziť profil Dedika
~ 01.12.2014 - 21:22

Vyzerajú úžasne určite aj chutia no neviem či si trúfam na takúto dobrotu.Každopádne ďakujem za receptík :-)

Zobraziť profil elysa
~ 03.12.2014 - 17:34

Obľúbené zákusky môjho syna... Skúsim aj tento recept:)...

Zobraziť profil Medovnicek
~ 03.12.2014 - 19:55

Tánička tieto do slova a písmena milujeeeeeeeeeeeeeeem

Zobraziť profil Jana
~ 21.12.2014 - 21:37

Tak takéto nádherné parížske rožteky som už dávno nevidela. Ja mám výborný recept od svokry, musím ich porovnať, lebo každý rok pri nich "maturujem", chuťovo sú síce výborné, ale vzhľadovo sú tie moje nepublikovateľné :)
Pekné a pokojné Vianoce a šťastný Nový rok prajem všetkým Bonvivánom. Jana H.

Zobraziť profil Táňa
~ 22.12.2014 - 08:11

Janka ďakujeme a aj tebe prajeme hlavne veľa zdravia a pohody v Novom roku a veselé Vianoce :-)

Zobraziť profil Babetta
~ 26.12.2014 - 22:38

Jsou výborné, letos poprvé vyzkoušela...

Zobraziť profil Zuzanka88
~ 31.10.2015 - 11:23

Kolko sa z tej davky spravi asi kusov ked ste robili take mensie?

Zobraziť profil Karolína
~ 15.12.2015 - 16:24

Dobrý večer Tánička,
prosím Vás ako dlho asi je potrebné šľahať nad parou cesto aj krém?
Ďakujem veľmi pekne.
Karolína

Zobraziť profil Táňa
~ 15.12.2015 - 16:47

Tak dlho, ako som uviedla v postupe, pokým to nebude husté. Schválne neuvádzam minúty, pretože vždy je to iné. Záleží ako divoko ti bude vrieť voda pod miskou, z akého materiálu misku na šľahanie použiješ a takisto od objemu misky. Pre každý prípad vždy strčím do hustej vyšľahanej hmoty prst, hmota pekne drží a je vlažná - nie horúca. To by sa ti tie vajcia uvarili :-)

Zobraziť profil svetlany40
~ 21.12.2015 - 04:49

Skusobna davka uz sa chladi . Na vizualnej stranke urcite popracujem 😀
Chutovo su neuveritelne lahodne .
Pri miesani plnky som mala obavy - nie a nie ju nad tou parou vyslahat do tuha , no ked mi vychladla , tak zhustla a drzi vyborne .

Zobraziť profil Táňa
~ 21.12.2015 - 06:46

Nahodou super!

Zobraziť profil Bobo
~ 23.12.2015 - 11:49

Moze mi niekto rychlo poradit? Robim uz druhu varku a preco mi ten zaklad nechce ztuhnut prvu som pokaslal Vdaka

Zobraziť profil Táňa
~ 23.12.2015 - 12:39

Nechaj ich dlhsie susit v rure. Pokym nebudu chrumkave. Zrejme ti slabo hreje.

Zobraziť profil Bobo
~ 23.12.2015 - 14:47

Myslim tu spodnu cast ked slaham bielka az im im uplne tuhe ,akonahle tam primiesam muku a orechy koniec,je z toho jedna riedka hmota riedka az hroza ,druha varka v cudu urobil som z toho aspon chrumkave kejsy pre maleho,idem skusit znrzlinky

Zobraziť profil Julia
~ 10.12.2016 - 06:52

Prosím koľko kúskov vyjde z dávky čo je tu rozpísané a je potrebné na pečenie teplovzdušný rúru, ďakujem :-) vyzerajú super :-)

Zobraziť profil emko
~ 11.12.2016 - 05:38

Ahoj, z tejto dávky mi vyšlo koláčikov akurát na jeden plech. Počet už nepamätám, záleží ako veľké robíš. Teplovzdušnú rúru ak nemáš, tak nevadí. Ale pre istotu obracaj plech, aby sa nepiekli viac z jednej strany. čas pečenia potom uspôsob, podľa tvojej rúry. Držím palce :)

Zobraziť profil Julia
~ 12.12.2016 - 21:33

Ďakujem za rady, vydarili sa , boli fantastické, ani som ich nestihla odfotit. Na vyzore ešte popracujem, ale to chce jednoznačne prax.

Zobraziť profil emko
~ 13.12.2016 - 09:00

Paráda, tak to ma teší a gratulujem :)