Podobné laskonkám a možno ešte lepšie. Z krehkého orechového cesta, s čokoládovou plnkou a poliate čokoládovou polevou. Vhodné na každú slávnostnú príležitosť. Odolá len málokto :)

Z dávky v tomto recepte pripravíme dva plechy parížskych rožkov. Tak hor sa do pečenia!

Parížske rožky

Suroviny

Najprv vyšľaháme v miske tuhý sneh, potom pridáme cukor. Misku dáme nad paru a šľaháme celkom do zhustnutia, aby bol sneh teplý. Primiešame pomleté vlašské orechy zmiešané s lyžicou hrubej múky. Hmotu dáme do cukrárenského vrecúška a na papier na plechu nastriekame rožky. Vložíme do predohriatej rúry na 120 stupňov a pečieme pomaly asi 25 minút. Rožky sú krehké, ale nelámu sa. Je to cesto podobné laskonkovému.

Nad parou v miske vyšľaháme žĺtky s jedným celým vajcom, vanilkovým cukrom, kakaom a cukrom do hustej hmoty. Necháme vychladnúť, znovu prešľaháme a prišľaháme maslo. Týmto krémom pomocou vrecúška nastriekame na rožky vlnky. Použijeme o niečo menšiu špičku, ako na spodné cesto. Takto pripravené parížske rožky dáme stuhnúť do chladničky a potom namáčame v redšej čokoládovej poleve. Necháme stuhnúť a uskladníme do chladničky.

Hodnotenie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil womAnka
~ 01.12.2014 - 21:01

tent recept mi tu prišiel ako na zavolanie :) tohtoročné Vianoce budeme mať všetci hyperglykémie po takých dobrotách, čo plánujem napiecť :D

Zobraziť profil Dedika
~ 01.12.2014 - 21:22

Vyzerajú úžasne určite aj chutia no neviem či si trúfam na takúto dobrotu.Každopádne ďakujem za receptík :-)

Zobraziť profil elysa
~ 03.12.2014 - 17:34

Obľúbené zákusky môjho syna... Skúsim aj tento recept:)...

Zobraziť profil Medovnicek
~ 03.12.2014 - 19:55

Tánička tieto do slova a písmena milujeeeeeeeeeeeeeeem

Zobraziť profil Jana
~ 21.12.2014 - 21:37

Tak takéto nádherné parížske rožteky som už dávno nevidela. Ja mám výborný recept od svokry, musím ich porovnať, lebo každý rok pri nich "maturujem", chuťovo sú síce výborné, ale vzhľadovo sú tie moje nepublikovateľné :)
Pekné a pokojné Vianoce a šťastný Nový rok prajem všetkým Bonvivánom. Jana H.

Zobraziť profil Táňa
~ 22.12.2014 - 08:11

Janka ďakujeme a aj tebe prajeme hlavne veľa zdravia a pohody v Novom roku a veselé Vianoce :-)

Zobraziť profil Babetta
~ 26.12.2014 - 22:38

Jsou výborné, letos poprvé vyzkoušela...

Zobraziť profil Zuzanka88
~ 31.10.2015 - 11:23

Kolko sa z tej davky spravi asi kusov ked ste robili take mensie?

Zobraziť profil svetlany40
~ 21.12.2015 - 04:49

Skusobna davka uz sa chladi . Na vizualnej stranke urcite popracujem 😀
Chutovo su neuveritelne lahodne .
Pri miesani plnky som mala obavy - nie a nie ju nad tou parou vyslahat do tuha , no ked mi vychladla , tak zhustla a drzi vyborne .

Zobraziť profil Táňa
~ 21.12.2015 - 06:46

Nahodou super!

Zobraziť profil Bobo
~ 23.12.2015 - 11:49

Moze mi niekto rychlo poradit? Robim uz druhu varku a preco mi ten zaklad nechce ztuhnut prvu som pokaslal Vdaka

Zobraziť profil Táňa
~ 23.12.2015 - 12:39

Nechaj ich dlhsie susit v rure. Pokym nebudu chrumkave. Zrejme ti slabo hreje.

Zobraziť profil Bobo
~ 23.12.2015 - 14:47

Myslim tu spodnu cast ked slaham bielka az im im uplne tuhe ,akonahle tam primiesam muku a orechy koniec,je z toho jedna riedka hmota riedka az hroza ,druha varka v cudu urobil som z toho aspon chrumkave kejsy pre maleho,idem skusit znrzlinky

Zobraziť profil Julia
~ 10.12.2016 - 06:52

Prosím koľko kúskov vyjde z dávky čo je tu rozpísané a je potrebné na pečenie teplovzdušný rúru, ďakujem :-) vyzerajú super :-)

Zobraziť profil emko
~ 11.12.2016 - 05:38

Ahoj, z tejto dávky mi vyšlo koláčikov akurát na jeden plech. Počet už nepamätám, záleží ako veľké robíš. Teplovzdušnú rúru ak nemáš, tak nevadí. Ale pre istotu obracaj plech, aby sa nepiekli viac z jednej strany. čas pečenia potom uspôsob, podľa tvojej rúry. Držím palce :)

Zobraziť profil Julia
~ 12.12.2016 - 21:33

Ďakujem za rady, vydarili sa , boli fantastické, ani som ich nestihla odfotit. Na vyzore ešte popracujem, ale to chce jednoznačne prax.

Zobraziť profil emko
~ 13.12.2016 - 09:00

Paráda, tak to ma teší a gratulujem :)

Zobraziť profil remperitka
~ 19.03.2017 - 20:42

dokonale dokonalé !!!! fantasticke a naj naj naj ! a hned traja ludia recept pytali zjedli sa rychlostou svetla , masla som dala do plnky 250g lebo som sa pomylila ale na chuti to vobec neubralo takze kludne cele maslo do plnky, cesto uzasne krehke ( na druhy den este lepsie ked nasaje vlhkost z plnky ) a moje odporucanie pre plnky robene nad parou - ja si vzdy dam vajicka vyslahat v robote do peny cca 10 min , ze nemusim pri tom stat a potom ked su naslahane dam nad paru a uz rucnym slahacom pridam dalsie suroviny a slaham do stuhnutia kremu takze nestravim slahanim nad parou tolko casu a mam pocit, ze su plnky nadychanejsie ked vajicka najprv slaham mimo tepla ;)

este raz vdaka za recept a kto vaha ci ich skusat , nevahajte !!!!

DELUXE

Zobraziť profil remperitka
~ 19.03.2017 - 20:48

a aby som nezabudla robila som len rovne tvary nie podkovicky a vyslo mi ich 49ks ( ak by mi syn neujedal tak aj 50 by bolo :) )

foto mam len taku skaredu z vecera tesne po namoceni v coko dnes uz som ich odfotit nestihla :)

Zobraziť profil emko
~ 20.03.2017 - 06:58

Nádhera, vďaka za fotku aj milé slová :)
A ťa obdivujem, že sa teraz na také receptíky dávaš, ja skôr skúšam diétnejšie, nech sa zmestím do plaviek :)

Zobraziť profil remperitka
~ 19.03.2017 - 20:51

tak nasla som aj priebeh pecenia gazdinky nebojte sa je to jednoduche