Restovaná kuracia pečeň

emko ~ 4. máj 2015 - 5:34

Veľmi chutné rýchle jedlo z kuracej pečene.
Rozpis surovín je pre 4 osoby.

Očistené a umyté kusy kuracej pečene pokrájame na menšie kúsky. Na oleji orestujeme kocky anglickej slaniny. Na slanine orestujeme pokrájanú cibuľu. Slaninu s cibuľou vyberieme z panvice bokom do misky, ale tuk s výpekom necháme.

Na rozpálenom výpeku poriadne orestujeme kuraciu pečeň. Tá vypije všetok prebytočný tuk. Keď je orestovaná, prilejeme sójovú omáčku a ochutíme olúbeným korením na kura. Niekto kupuje hotové grilovacie zmesi, niekto si robí doma sám svoju. Do panvice s orestovanou, teraz už ochutenou pečeňou, vložíme naspäť slaninu s cibuľou. Premiešame, podľa potreby dosolíme a podávame. So soľou opatrne. Slanina je slaná, sójová omáčka tiež a niekedy aj korenie býva už solené. Najlepšie chutí táto minútka s čerstvým chlebíkom a tatarkou :)

Nezabudni sa s receptom podeliť aj s ostatnými, podporíš tým moju prácu. Ďakujem!
Tento recept nájdete v nasledujúcich kategóriach:

Zdielaj