Jednoduchá rýchlovka z kuracích pŕs. Pikantné kuracie soté sa hodí zvlášť v letných mesiacoch, kedy sa nám nechce tráviť čas v kuchyni…
Plnenú papriku sa oplatí robiť v lete, keď sú na trhu naše voňavé papriky. Tie dodajú paradajkovej omáčke tú správnu…
Tento šalát je jednoducho skvelý! Naozaj. Veľa ľudí ho nepozná, ale u nás na Záhorí je to klasika. Hodí sa aj ku griovačke ako príloha,…
Keď zavonia niekde na ulici zo stánku kebab v pita placke, tak je to vždy veľké lákadlo :) Tak prečo ho neskúsiť urobiť doma? Nie…
Keď čerešne, tak bublanina! Už názov tohto jednoduchého klasického múčnika hovorí o tom, že cesto vyliate na plech, husto posypané…
Prívarok zo žltých maslových fazuľkových strúčikov je klasickým letným jedlom, ktoré sa varí v každej domácnosti ináč. Toto je naša…
Voňavý, šťavnatý a veľmi chutný marhuľový koláč s posýpkou. Takéto koláče piekla naša babka. Robievala aj slivkové, ale tieto marhuľové…
Táto rýchla a jednoduchá bublanina je výborná s jahodami,…
V celej Ázii je nespočetné množstvo receptov na túto známu polievku. Polievka je sýta a má špecifickú chuť. Raz za čas si doma urobiť …
Francúzske zemiaky sú paradoxne slovenská klasika. A asi len Francúzi nevedia o aké jedlo ide :-) Najlepšie francúzske zemiaky sú…
Je to jednoduchý a veľmi chutný recept. A hlavne krásna pripomienka našich tradícií. Vyskúšajte a som si istá, že takáto hrudka spestrí…
V mnohých rodinách tradičný veľkonočný koláč. Žltý a kakaový korpus, výborný maslový krém, vôňa rumu a chrumkavá čokoládová poleva.…
Ďalší recept na bublaninu. Tentokrát to bude tvarohová, s čerstvým ovocím, ktorú si určite zamilujete. Bublanina je ľahučká, cesto sa…
Priprava je dlhšia, ale bez väčšej námahy a tento recept naozaj stojí za to. Toto mäsko sa totiž rozplýva na jazyku. Chute sú pomalým…
Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky, ani náhodou.
…
Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a úžasne šťavnaté mäsko. Najlepšie sú ešte horúce, ale ani keď vychladnú,…
Oškvarkové pagáčiky sa u nás v rodine piekli od pradávna a recept na ne sa dedí po generácie. Recept je síce…
Holandský rezeň je rezeň z mletého mäsa so syrom. Na prípravu sa používa bravčové pliecko a bôčik, ale môžete urobiť len z bôčika, alebo…
Cordon bleu znamená vo francúzštine "modrá stuha". V šestnástom storočí ňou boli vyznamenávané významné osobnosti za…