olej

Jemné, nadýchané, kysnuté cesto plnené bryndzovou plnkou. Bryndzové koláče sú vhodné k pivu, alebo vínu. S cestom sa výborne pracuje,…

Chrumkavé, veľké slané rožky, výborné aj na druhý deň. S cestom sa veľmi dobre pracuje a budete prekvapení, ako si tento recept obľúbite…

Francúzske zemiaky sú paradoxne slovenská klasika. A asi len Francúzi nevedia o aké jedlo ide :-)
Najlepšie francúzske zemiaky sú…

Je to jednoduchý a veľmi chutný recept. A hlavne krásna pripomienka našich tradícií. Vyskúšajte a som si istá, že takáto hrudka spestrí…

V mnohých rodinách tradičný veľkonočný koláč. Žltý a kakaový korpus, výborný maslový krém, vôňa rumu a chrumkavá čokoládová poleva.…

Holandský rezeň je rezeň z mletého mäsa so syrom. Na prípravu sa používa bravčové pliecko a bôčik, ale môžete urobiť len z bôčika, alebo…

Lupačky voľakedy predávali v našom mestečku na rohu pri škole v mliečnom bare. K nim tety varili voňavé kakao, ktoré veľkou naberačkou…

Smažené pirôžky sú nostalgickou spomienkou na staré dobré študentské časy. Keď prišla jeseň, školský rok sa začal a s ním prišli aj…

Pagáče sú klasika. Špeciálne pre oslavy, alebo ako pohostenie pre rodinu a priateľov, prídu vždy vhod. Recept je lacný a zemiakové…

Tento makovník vyzerá pekne, chutí výborne a je celkom jednoduchý.
Nemusíte sa báť, že vám makovník praskne.
Pre zmenu sa…

Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú…

Kokosové ježe sú jednoduchým zákuskom, ktorý zaručene prevonia celú domácnosť. Žiadne umeliny, iba poctivá domáca chuť. Kokosové ježe sú…

Toto je recept na klasické vianočné záhorácke zázvorníky. Na vykrajovanie sa používa špeciálna formička, ktorú kedysi zruční chlapi…

Poznám veľa ľudí, čo majú odpor ku klasickej držkovej polievke. Šťavu z polievky by hádam aj zjedli, ale tie držky. Aj ich celkom chápem…

Pri tomto recepte nepotrebujete žiaden mixér a ušpiníte iba jednu misku. Je to rýchlovka, perník je šťavnatý a dlho vydrží vlhký. A tá…

Veľa začiatočníkov si netrúfne na hovädzie dusené mäso. Boja sa, že bude mäso tvrdé, alebo omáčka mdlá.

Moja mama robila…

Hubová držková je skvelá alternatíva pre tých, čo držky zrovna nemusia. Vačšinou robím túto polievku z hlivy, ale tentokrát som dostala…

Tento šťavnatý hrnčekový koláčik zvládnu aj začiatočníci. Jednoduchá príprava, netreba mixér, ani váhu. Stačí premiešať suroviny na…

Keď sa do tohoto rezňa zahryznete, ucítite chrumkavé cestíčko a úžasne šťavnaté mäsko. Najlepšie sú ešte horúce, ale ani keď vychladnú,…

Tieto domáce nadýchané šišky chutia božsky!
Je to starý rodinný recept. Pripravujú sa z kysnutého cesta, s ktorým nie je žiadna…