A zasa jeden chlieb. Dnes nebude kváskový, ani pomaly kysnutý, ale taký obyčajný rýchly recept na chutný šťavnatý chlebík. Veľa ľudí odrádza práca s kváskom, či dlhé čakanie na vysoko hydratované cesto. Tak tu je pohodlnejšia verzia.

Zemiakový chlieb

Všetky suroviny dáme do pekárničky postupne tak, ako sú napísané ich dáme spracovať a vykysnúť cesto. Väčšinou je cesto skôr vykysnuté, než skončí program, vtedy pekárničku vypneme.

Cesto vyklopím na pomúčenú podložku.

Cesto povyťahujeme odspodu nahor. Preložíme ho a vytvarujeme guľu. Guľu otočíme spojom dole. Potom už len boky zagúľame do tvaru.

Opatrne preložíme do pekáča a nechám ešte chvíľku podkysnúť. Len toľko, než sa vyhreje rúra na 240 stupňov.

Keď je rúra horúca, cesto postriekam vodou a vložíme do rúry piecť na 15 minút.

Potom rúru otvoríme, znovu postriekame, teplotu znížime na 180 stupňov a dopekáme ešte pol hodiny. Po upečení chlebík vyberieme, preložím na mriežku, horúci ešte raz postriekame vodou a necháme vychladnúť.

Hodnotenie

Kategórie

Zdieľaj



Pridaj sa




Komentáre

Zobraziť profil Henny
~ 30.12.2013 - 22:01
Popri sendvičoch som stihla aj chlebík,ale vodu som nahradila acidkom.Robila som ho aj na vianoce ku kapustnici a veľmi chutil,takže teraz repete. Vďaka za receptík,prajem do Nového roku mnoho skvelých prídavkov na Tvojej stránke a veľa fanúšikov :)
Zobraziť profil Henny
~ 01.01.2014 - 18:17
a tu je chlebík rozkrojený
Zobraziť profil alex2201
~ 28.02.2014 - 08:41
Opäť ďakujem za skvelý receptík :), náš je pečený zo špaldovej múky a tiež vynikajúci :)
Zobraziť profil Rena
~ 07.03.2015 - 19:36
Vynikajúci recept, pečiem ho veľmi často.
Zobraziť profil Gulka
~ 25.06.2018 - 20:24
Kolko je prosím približne 2 Pl sušeného drozdia? Chcela by som použiť čerstvé...vrela vdaka
Zobraziť profil emko
~ 26.06.2018 - 15:36
1 celá kocka, 42 gramov :)